Zwijndrecht zoekt Junior Cyber Agents

ZWIJNDRECHT – Gemeente Zwijndrecht is op zoek naar Cyber Agents. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen zichzelf opleiden tot Cyber Agent door HackShield te spelen; een spannende online game. Hierdoor leren ze cybercriminaliteit herkennen en voorkomen.

Aftrap in het Mobiel Media Lab van de politie

ZWIJNDRECHT – Gemeente Zwijndrecht is op zoek naar Cyber Agents. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen zichzelf opleiden tot Cyber Agent door HackShield te spelen; een spannende online game. Hierdoor leren ze cybercriminaliteit herkennen en voorkomen. De aftrap vindt plaats op zaterdag 9 oktober in het Mobiel Media Lab van de politie. 

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, ook in Zwijndrecht. Om hier iets aan te doen start de gemeente met het project HackShield. Burgemeester Hein van der Loo is zaterdag samen met de kersverse kinderburgemeester Jaylinn Addink aanwezig bij de aftrap. Van der Loo: “Kinderen zijn heel vaardig op het internet. Dat is leuk en vaak ook leerzaam. Maar er is ook zoiets als online gevaar. Agressie. Diefstal. Misbruik. We kunnen onze kinderen daar niet vroeg genoeg op attenderen. Dat doen we met HackShield spelenderwijs. Samen houden we Zwijndrecht veilig. Ook op internet.”

HackShield
Door de verschillende levels te spelen leren kinderen veel over de verschillende onderwerpen die horen bij online veiligheid. Ze verdienen punten en maken daarmee kans om gehuldigd te worden tot beste Cyber Agent van Zwijndrecht. Via speciale ‘Quests’ kunnen ze ook hun vader, moeder en andere mensen uitdagen. De online game is gratis. Op zaterdag 9 oktober van 9.30-15.45 uur staat het Mobiel Media Lab bij winkelcentrum Walburg. Een politieagent vertelt hoe boeven op het internet te werk gaan en kinderen kunnen kennismaken en oefenen met HackShield  Het is mogelijk op zaterdag spontaan langs te komen. De tijden waarop er gespeeld kan worden, staan op de website. De laatste ronde HackShield spelen is om 15.00 uur. Ga voor meer informatie over HackShield en inschrijven naar: www.zwijndrecht.nl/hackshield

Week van de Veiligheid
De start van HackShield is voorafgaand aan de landelijke Week van de Veiligheid (11-15 oktober). Gedurende de hele week delen de gemeente en de politie tips over een veilige woonomgeving. Verder komt er een podcast, waarin de burgemeester spreekt met vertegenwoordigers van Wijkpreventie, bedrijventerreinen en politie. Ook bezoekt de burgemeester scholen om in gesprek te gaan over (online) veiligheid. Een ander belangrijk onderdeel in deze week is de wapeninleveractie gericht op jongeren, waarbij mensen anoniem en zonder straf hun wapen kunnen inleveren. Meer informatie hierover op: www.zwijndrecht.nl/wapeninleveractie