Zwijndrecht zoekt een nieuwe burgemeester

ZWIJNDRECHT – De gemeente Zwijndrecht zoekt een nieuwe burgemeester. De huidige burgemeester Dominic Schrijer draagt uiterlijk mei 2019 zijn werkzaamheden over aan zijn opvolger. De komende periode gaat de gemeente Zwijndrecht op zoek naar een nieuwe burgemeester. Daar kunt u aan meehelpen. Via’ ‘ . text_chop(‘www.burgemeesterzwijndrecht.nl’, 30) . ‘‘ kunt u tot en met zondag 7 oktober aangeven welke eigenschappen de nieuwe burgemeester volgens u moet hebben.

De gemeenteraad van Zwijndrecht is nieuwsgierig of u bijvoorbeeld vindt dat de nieuwe burgemeester een stabiele factor of een enthousiaste vernieuwer moet zijn. Of moet de nieuwe burgemeester zorgen voor een sterke positie van Zwijndrecht in de regio of juist zorgen voor een sterke gemeente? Moet de burgemeester de details weten of de hoofdlijnen kennen? We zijn benieuwd naar uw mening op deze en andere vragen. Het invullen duurt ongeveer 3 minuten en deelname is anoniem.

Profielschets
De uitkomsten van de enquête, die wordt afgenomen door een onafhankelijk onderzoeksbureau, worden gebruikt bij het maken van de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Dit is een overzicht van eigenschappen en ervaring waar de nieuwe burgemeester aan moet voldoen. Op basis van de input van inwoners, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden wordt de profielschets in de openbare raadsvergadering van maandag 29 oktober door de gemeenteraad vastgesteld. De commissaris van de Koning van Zuid-Holland, de heer Jaap Smit, zal bij deze vergadering aanwezig zijn om de profielschets in ontvangst te nemen. Vervolgens stelt de commissaris van de Koning de vacature open en start de selectieprocedure.

Proces
Op’ ‘ . text_chop(‘www.zwijndrecht.nl/nieuweburgemeester’, 30) . ‘‘ vindt u meer informatie over het proces en de besluitvorming rondom een nieuwe burgemeester.