ZWIJNDRECHT – De gemeente Zwijndrecht start met een nieuwe manier om de overlast gevende eikenprocessierupsen op natuurlijke wijze te bestrijden. Namelijk door het ophangen van vogelhuisjes voor mezen aan eikenbomen door de hele gemeente. Hiermee worden voornamelijk koolmezen aangetrokken die de eikenprocessierupsen opeten. Ook bewoners kunnen aanspraak maken op deze vogelhuisjes. 

In de openbare ruimte worden 100 mezenkastjes opgehangen aan eikenbomen. Wethouder Jacqueline van Dongen (openbare ruimte) hing vandaag het eerste kastje op. “Op andere plekken in het land zijn hier al goede ervaringen mee. Binnen de Drechtsteden regio is Zwijndrecht de eerste gemeente die op deze natuurlijke wijze samen met inwoners de overlast probeert verminderen. Een primeur waar we trots op zijn”, aldus de wethouder.

Groen doen we samen
Nog eens 100 kastjes zijn beschikbaar voor inwoners die in een boomrijke omgeving wonen. Per adres kan een vogelhuisje bij de gemeentewerf of op het gemeentehuis worden opgehaald op 1, 3, 8 en 10 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur. Het is een eenmalige actie en op = op. Meer informatie en de voorwaarden zijn te vinden op www.zwijndrecht.nl/mezenkastje.