ZWIJNDRECHT- Een website op wijkniveau voor inwoners. Dat is vanaf vandaag werkelijkheid. Op www.wijkenzwijndrecht.nl kunnen Zwijndrechtenaren opzoeken wat er speelt in hun wijk. De wijken website maakt het ook mogelijk voor inwoners om in een besloten groep samen te werken aan een leuk idee voor in de wijk. In Walburg is hier al mee gestart. Ook zijn de wijkplatforms en beheergroepen aangesloten. Vanaf aanstaande zaterdag gaat de gemeente met een koffiekar de wijk in om de wijken website onder het genot van een bakje koffie aan inwoners te laten zien.

De wijken website is een aanvulling op www.zwijndrecht.nl. Daar ligt de focus op de toptaken van de gemeente, zoals het aanvragen van een nieuw rijbewijs of het doorgeven van een verhuizing. Met de website op wijkniveau wordt het voor inwoners overzichtelijk wat er in de wijk speelt. Naast uitgebreide informatie over werkzaamheden, zijn bijvoorbeeld ook de activiteiten in de wijk en de Buurtaanpak te vinden. 

Koffie in de wijk

Vanaf aanstaande zaterdag rijdt er een koffiekar door de wijken om de nieuwe wijken website te laten zien aan inwoners. De koffiekar is op zaterdag 22 en 29 juni en woensdag 3 juli op verschillende plekken in de wijken te vinden.

Ontwikkelsite

Niet alles wat er in de wijk gebeurt staat op de website, omdat bijvoorbeeld sommige werkzaamheden van korte duur zijn of niet door de gemeente of ingehuurde aannemers uitgevoerd wordt. Op korte termijn sluiten ook partners die actief zijn in de wijken aan met hun informatie. Zo ontwikkelt de website zich tot een platform met zoveel mogelijk wijkinformatie op een centrale plek. Suggesties en vragen over de wijken website zijn welkom via wijkbureau@zwijndrecht.nl.