Zwijndrecht Fit winnaar beste Zuid-Hollandse beweeginitiatief 2023

Foto Provincie Zuid-Holland. Alle prijswinnaars voor de beste beweeginitiatieven van Zuid-Holland 2023.

ZWIJNDRECHT – Zwijndrecht Fit is het beste beweeginitiatief van Zuid-Holland 2023. Onder het motto  ´Ga naar buiten’ krijgt de organisatie nog meer inwoners van Zwijndrecht aan het bewegen en sporten. Gedeputeerde Anne Koning, Recreatie, Toerisme en Sport, heeft een cheque ter waarde van 2500 euro deze vandaag uitgereikt op het provinciehuis.

Ron Tempelaar, Fitmakers Zwijndrecht: “ We zetten ons graag in om Zwijndrecht fit te maken. Deze prijs helpt om mooie laagdrempelige beweegprogramma’s  in de buitenruimte te blijven ontwikkelen, samen met de lokale aanbieders.”

Swingend Fit
Naast Zwijndrecht Fit zijn nog twee initiatieven beloond met een cheque. Swingend Fit uit Hoeksche Waard kreeg 1500 euro toegekend. Op die manier kunnen senioren geholpen worden om niet te vereenzamen en actief te blijven op muziek uit de  jaren ’50. Dat kan zowel in zorginstellingen als in de openlucht gebeuren. Fred van Heeren, Swingend Fit: “Je ziet de ouderen in de 1,5 uur dat wij muziek voor ze maken en met ze bewegen helemaal opleven. Ze gaan steeds meer bewegen en lachen. Hier halen wij zoveel voldoening uit. We zijn blij verrast dat we in de prijzen zijn gevallen.”

Gewoon doen
De derde prijs van 1000 euro gaat naar Gewoon Doen. Hiermee wordt sporten laagdrempeliger gemaakt voor vrouwen met een maatje meer in de gemeente Hardinxveld Giessendam. Jenny Hoekwater, Gewoon Doen: “Ik vind het tof dat het project een prijs heeft gekregen. Elk lichaam kan bewegen. Het is zo fijn om te zien hoe mensen groeien in hun zelfvertrouwen en trots worden op hun lichaam.”

Steeds meer projecten
Het is de tweede keer dat de provincie de prijs voor het Beste Beweeginitiatief Zuid-Holland uitlooft. Dit jaar schreven 37 projecten zich in, dat is flink meer dan de 18 inzendingen van 2022. Daarmee is de prijs een succes. Het nieuwe provincie bestuur vindt het namelijk belangrijk dat er voor alle inwoners genoeg ruimte is voor ontspanning, sport en recreatie.

Zwijndrecht Fit in actie aan de Oude Maas

Steun in de rug
Gedeputeerde Koning: “Het is fantastisch dat er dit jaar 37 beweeginitiatieven zijn ingediend. Het is niet alleen belangrijk om te blijven bewegen, maar ook heel leuk. De drie winnaars helpen daarbij om mensen voor wie sporten misschien niet vanzelfsprekend is om toch in beweging te komen. Persoonlijke aandacht, een veilige omgeving en een goed gevoel zijn daarvoor belangrijk. Als provincie geven wij deze projecten dan ook graag een steun in de rug!”

Bron: Provincie Zuid-Holland