Zwijndrecht elf nieuwe bomen rijker op Boomfeestdag

ATOS RTV bomen
Wethouder Tycho Jansen plant samen met bomenkoningin Lara Alderliesten de eerste boom

ZWIJNDRECHT – Wethouder Tycho Jansen plantte woensdag 13 maart op Boomfeestdag samen met leerlingen van groep 7 van basisschool de Dolfijn elf bomen aan de Kloosstraat. Bomenkoningin Lara Alderliesten plantte samen met de wethouder de eerste boom. Ze hebben ook een herinneringskoker ingegraven waarop de namen van de kinderen, de leerkrachten, de wethouder en de voorzitter van de stichting staan. De klas heeft samen met de bomenploeg van de gemeente Zwijndrecht de rest van de bomen geplant.

De kinderen startte de boomfeestdag met het zingen van het Boomfeestdaglied ‘Het is tijd’. De kinderen hingen hun naam in de door hen geplante boom, zodat ze thuis kunnen vertellen welke boom zij hebben geplant. Voorafgaand aan het planten, verzorgden IVN schoolgidsen een bomenles op school waarin kinderen meer leerden over het belang van bomen voor hun leefomgeving. De winnaar van de quiz tijdens de bomenles kon de titel bomenkoning of -koningin winnen. En mocht samen met de wethouder de eerste boom en de herinneringskoker te planten.

De Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard organiseert ieder jaar met de gemeente de Nationale boomfeestdag in Zwijndrecht. De afgelopen jaren hebben verschillende basisscholen hieraan deelgenomen.