Zomers Vrijwilligersfestival op het Raadhuisplein

ZWIJNDRECHT –  Zaterdag 16 september werd door de gemeente Zwijndrecht een gezellig vrijwilligersfestival georganiseerd. Onder het motto ‘Vrijwilligers zijn goud!’ werd  er van 11.00 tot 17.00 uur een afwisselend programma aangeboden op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis.

Het vrijwilligersfestival vond plaats onder uitzonderlijk zomerse omstandigheden en was voor iedereen toegankelijk, dus ook voor de degene die geen vrijwilliger is. Er waren op het plein verschillende activiteiten en op een podium werd een afwisselend muziek programma gebracht. Mogelijk dat de warmte de oorzaak was dat de opkomst wat bescheiden was. Enkele aanwezigen gaven aan dat ook het tijdstip hierin een rol kan spelen omdat veel vrijwilligers zaterdag overdag actief zijn. Maar de gezelligheid op het plein was er volgens hun niet minder om.

Meedenken over Vrijwilligersdag
Op 7 december is er de jaarlijkse internationale vrijwilligersdag. Een moment waarop vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Maar hoe kun je vrijwilligers waardering geven en wat voor activiteiten kan men voor vrijwilligers organiseren? Wie wil meedenken over de vrijwilligerswaardering en activiteiten voor vrijwilligers die kan zich aanmelden op vrijwilligers@zwijndrecht.nl 

Bron: ATOS