ZWIJNDRECHT & HENDRIK-IDO-AMBACHT- Eén groot feest! Dat waren de Zomerdagen met PIT die PIT kinderopvang & onderwijs deze zomervakantie voor de eerste keer heeft georganiseerd. Alle bso-kinderen van de verschillende PIT-kindcentra in Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht konden zich drie dagen lang heerlijk uitleven met sportieve, creatieve en natuuractiviteiten en ook nieuwe vrienden maken.

Op de bso’s van PIT kiezen de kinderen en de pedagogisch medewerkers altijd met elkaar de vakantiethema’s. Nieuw dit jaar is het speciale zomerevenement voor alle bso’ers: de Zomerdagen met PIT. Deze vonden plaats bij recreatiepark de Oude Maas en christelijk kindcentrum De Rank van PIT in Heerjansdam. Op het programma stonden onder andere boogschieten, T-shirts verven, tikspelletjes, een vijfkamp, fotolijstjes maken, levend stratego, vogelhuisjes timmeren, een gps-tocht met een bezoek aan de kinderboerderij, een katapult bouwen, gymspelletjes en een feestelijke slotmiddag waarbij schminken, flessenvoetbal en je eigen (gezonde) traktatie maken centraal stonden, met vrolijke muziek op de achtergrond. Iedere dag werd gestart en geëindigd met een gezamenlijke dans. Met een overheerlijke barbecue hebben de kinderen samen met hun pedagogisch medewerkers de Zomerdagen met PIT gezellig afgesloten.

Alles

Op de vraag aan het eind van iedere dag wat de kinderen het leukst hadden gevonden, was ‘Alles!’ het meest gehoorde antwoord. Ook hun ouders waren enthousiast en gaven aan dat de kinderen als een roos hadden geslapen dankzij alle buitenactiviteiten en enorm veel zin hadden in weer een nieuwe dag. “Het was geweldig om te zien hoe ontzettend de kinderen met elkaar genoten. Wat onze Zomerdagen met PIT extra bijzonder maakt, is dat al onze kindcentra uit de verschillende gemeenten met hun bso-groepen eraan deelnemen. Dit is zeker voor herhaling vatbaar,” aldus Milka Barends, directeur kwaliteit&personeel (0-7 jaar). “We wensen iedereen nog een fijne laatste vakantieweek en weer veel succes en plezier in het nieuwe onderwijsjaar in de groep en op de bso!”