Zomerconcert Urker Mans Formatie in Zwijndrecht

Mark Brandwijk

Op vrijdag 5 juli geeft de Urker Mans Formatie een concert in de Bethelkerk in Zwijndrecht. Het ensemble, dat dit jaar 12,5 jaar bestaat, is geen onbekende in de Drechtsteden. De groep brengt een wervelend programma met geestelijke liederen, spirituals en klassieke en populaire werken ten gehore.

Dirigent Martin Mans neemt de bezoekers mee in het verhaal over de zee en de zangtraditie van Urk. De opening is traditiegetrouw ‘in procession’ met psalm 107, Zij die de zee bevaren. De zee zingt ook in de liederen ‘Ruwe Stormen mogen woeden’ en ‘Hij die rustig en stil.’

De klassieke werken, waaronder delen uit het Requiem van Mozart, zijn een streling voor het oor van de liefhebber van klassieke muziek. In het slot van het programma is de humor verweven die past bij een ongedwongen zomerconcert. De begeleider van de avond is Mark Brandwijk, zowel aan het orgel als op de vleugel.. Hij weet de zang uitstekend te begeleiden en brengt daarnaast mooie improvisaties ten gehore.

Het concert begint om 19.30 uur. De toegang bedraagt 16 euro (aan de kerkzaal 18 euro), kinderen t/m 11 jaar zijn gratis.
Reserveren en online bestellen: www.martinmans.nl of 06-25391903
Voorverkoop van kaarten bij: Boekhandel Vos en Van der Leer, Hof van Holland 63, Zwijndrecht.