Zo gaat de gymzaal in Heer Oudelands Ambacht eruitzien

ZWIJNDRECHT – Het definitieve ontwerp voor de nieuwe gymzaal in Heer Oudelands Ambacht is klaar. Bij het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de buurt. De gymzaal wordt verdiept aangelegd om te voorkomen dat het gebouw te hoog wordt.

De nieuwe gymzaal voor Heer Oudelands Ambacht komt naast De Notenbalk aan de Bazuinstraat op de plek waar nu nog een speelveldje is. Het gebouw is volledig ontworpen volgens de eisen van deze tijd. De gymzaal wordt voorzien van een warmtepomp en op het dak komen zonnepanelen. Behalve een zaal van 22 bij 14 meter krijgt het gebouw twee kleedkamers en een docentenkamer. De gemeente gaat samen met de scholen en de klankbordgroep bepalen hoe de openbare ruimte rond de gymzaal eruit gaat zien. Zeker is wel dat die op een duurzame manier wordt ingevuld.

De nieuwe gymzaal is alleen bedoeld voor de basisscholen Develhoek en De Notenbalk. De leerlingen van de twee basisscholen in de wijk hebben om een nieuwe gymzaal gevraagd. Nu is er geen gymzaal in de buurt en daardoor zijn ze lang onderweg naar andere sportaccommodaties. De gemeenteraad van Zwijndrecht heeft naar de leerlingen geluisterd en heeft in november 2018 besloten dat Heer Oudelands Ambacht een nieuwe gymzaal krijgt.

Verantwoordelijk wethouder Jos Huizinga is blij dat het ontwerp voor de gymzaal klaar is: “Het wordt een prachtige gymzaal waar de leerlingen van de twee scholen veel plezier van gaan hebben. Fijn dat ze straks dichtbij hun scholen gymles krijgen.”

Het is de bedoeling dat de bouw dit najaar begint en in de herfstvakantie van 2021 klaar is. De gemeenteraad neemt op 16 juni een definitief besluit over het krediet voor de gymzaal.