Zes medewerkers Albert Schweitzer Zwijndrecht besmet met corona na afscheidsfeest

Zes zorgverleners van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Zwijndrecht zijn besmet geraakt met het coronavirus, dat schrijft Rijnmond op haar website. Waarschijnlijk hebben de ziekenhuismedewerkers het virus opgelopen tijdens een afscheidsbijeenkomst van een afdeling die in maart werd gesloten.

Het ziekenhuispersoneel kreeg na de receptie klachten en is daarna positief getest op covid-19. Er waren dertig medewerkers aanwezig, die voorheen betrokken waren bij de verpleegafdeling cardiologie/interne geneeskunde. Die afdeling is aan het begin van de corona-uitbraak gesloten en gaat niet opnieuw open.

De besmette medewerkers zijn thuis en bij cardiologie en interne geneeskunde is nu plots een flinke uitval van personeel, terwijl er al relatief veel ziekmeldingen zijn.

Wie aanwezig was op de bijeenkomst moet zichzelf goed in de gaten houden, maar wordt niet getest. Personeel zonder klachten kan doorwerken op alle locaties van het Albert Schweitzer. Dat is in lijn met de richtlijnen van de Federatie Medisch Specialisten. Die adviseren ziekenhuizen onder meer over de omgang met coronabesmettingen van patienten en medewerkers. In het geval van besmette collega’s kan personeel zonder klachten blijven werken. Wel moeten ze tot tien dagen na het contact alert blijven op klachten.

De Raad van Bestuur van het ziekenhuis heeft per direct de versoepeling van de regels voor bijeenkomsten teruggedraaid. Het Albert Schweitzer laat weten dit incident aan te grijpen om ook “zelf nóg bewuster te zijn van de noodzaak van de maatregelen.”

(bron: Rijnmond.nl)