Yes! Kinderopvang bestaat 30 jaar!

ZWIJNDRECHT- Onder de naam Kinderopvang Bobo opende de huidige eigenaar en bestuurder Iris op 16 juli 1990 de deuren van haar eerste kinderdagverblijf. De ingrediënten? Een speelruimte, een slaapzaal en een paar kinderen. Inmiddels is Yes! Kinderopvang uitgegroeid tot een regionale organisatie van formaat met zo’n 250 medewerkers. Heel wat kinderen zijn in de loop der jaren door de medewerkers van deze organisatie liefdevol opgevangen en gestimuleerd in hun ontwikkeling. Dit jaar staat Yes! Kinderopvang op gepaste wijze stil bij haar dertigjarig jubileum.     

Van klein naar groot

Bij de start was er alleen een klein kinderdagverblijf op De Were voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Drie jaar later, in 1993, kwam daar de buitenschoolse opvang bij, zodat kinderen voor en na schooltijd ook nog naar de opvang konden komen. In 1998 opende de organisatie haar eerste peuterspeelzaal om kinderen van 2 tot 4 jaar spelenderwijs voor te bereiden op de basisschool. Ook kreeg de samenwerking met het basisonderwijs steeds meer vorm. Dat was nieuw in Zwijndrecht! In 2001 ontstond een uniek concept waarbij kinderen tussen de middag op school  in het kinderrestaurant aan een gedekte tafel genoten van een gezellige en gevarieerde lunch. Dit bleek zo’n succes dat vele locaties volgden. In hetzelfde jaar toverde de organisatie de Zwijndrechtse Ichtuskerk aan de Frits Vogelstraat om tot kinderopvanglocatie. De pastorie om de hoek werd kantoorpand. In 2005 stak Yes! Kinderopvang de gemeentegrens over naar Hendrik-Ido-Ambacht, in 2007 naar Heerjansdam en in 2008 naar Ridderkerk. Al snel telde Yes! Kinderopvang ruim twintig locaties en was daarmee van kleine starter uitgegroeid tot een volwassen organisatie. Passend bij de groei koos deze volwassen organisatie in 2013 voor een eigen identiteit en nam afscheid van de naam en het logo waarmee het begon ‘Kinderopvang Bobo’. De naam Yes! Kinderopvang en de blije kikker die daarvoor in de plaats zijn gekomen, zijn inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Buitengewoon betrokken

“Onze opvang draait om de ontwikkeling van de kinderen. De ouders en omgeving van de kinderen maken daar onderdeel van uit. Daarom stopt onze focus niet bij de kinderen; we zijn buitengewoon betrokken bij kinderen, ouders en de omgeving”, legt directeur Eva Klein uit. Deskundige pedagogisch medewerkers vangen de kinderen met veel liefde en plezier op. Om dit voor elkaar te krijgen werkt Yes! actief aan blije en vitale medewerkers. Klein: “Wij stimuleren onze medewerkers om lol te hebben, anderen blij te maken, zich te focussen op hun taak en hun houding te kiezen. Dit zorgt voor een bijzonder fijne werksfeer. De hashtags #heblol #maakblij #benerbij en #kiesjehouding zitten in het DNA van onze medewerkers. In deze ongekende crisisperiode waarin er veel van ons gevraagd wordt, zowel privé als op het werk in de kinderopvang, zetten ze zich nog steeds 100% in om het beste te bieden voor kinderen en ouders. Dat maakt mij erg trots.” Op een wijze die hierbij past en die aansluit bij de ontwikkelingen in de maatschappij besteedt Yes! Kinderopvang dit jaar op diverse momenten aandacht aan het dertigjarig bestaan.

Meer informatie

Kijk op www.yeskinderopvang.nl voor meer informatie over de organisatie, de opvang en werken bij Yes!.