Woningspelen bij PIT

ZWIJNDRECHT/HENDRIK-IDO-AMBACHT – Woningspelen. Daar zijn de Koningsspelen dit jaar vanwege de coronacrisis voor veel kinderen in veranderd. Diverse kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs besteedden er 17 april aandacht aan, andere luidden er de meivakantie mee in.

Op kindcentrum Het Akkoord in Zwijndrecht waren de kinderen en leerkrachten allemaal in het oranje gekleed en stonden de Woningspelen in het teken van bewegen. Het Akkoord is graag in beweging, zowel qua ontwikkeling als motoriek. Daarom hebben de leerkrachten de Koningsspelen 2.0 thuiseditie bedacht. De kinderen kregen verschillende challenges toegestuurd en hebben ook zelf challenges gemaakt. Uiteindelijk zijn dat er zoveel geworden dat de kinderen ook op Koningsdag weer helemaal los kunnen gaan. Zo blijven ze in beweging, waar ze ook zijn. De kinderen van kindcentrum De Bron, ook in Zwijndrecht, kregen thuis van de leerkrachten een spelletjespakket om zo toch het gevoel van de Koningsspelen te kunnen ervaren. De kinderen in de noodopvang hebben spelletjes gespeeld op het plein. Zo is het alsnog voor alle kinderen een feestdag geworden!

Op integraal kindcentrum De Meander in Hendrik-Ido-Ambacht was de pop Puk, het speelkameraadje van de kinderen in het brede ontwikkelprogramma voor 0- tot 4-jarigen, erg verdrietig. Hij vindt de Koningsspelen altijd zo’n leuk feest met de kinderen en dat kon nu niet doorgaan. Gelukkig organiseerden de pedagogisch medewerkers speciaal voor Puk en de kleintjes in de noodopvang mini-Koningsspelen en was iedereen weer blij! Ook voor de oudere kinderen werd het een dag met een feestelijk tintje. Hi5Ambacht had een alternatief programma ontwikkeld en de beweegspecialisten van PIT hadden in hun wekelijkse reeks van beweegkaarten een speciale Koningsspelenversie gemaakt. Bovendien ontvingen alle kinderen een link om de koningsdagmedley te kunnen horen en op afstand, maar toch samen lekker mee te doen.