Woningbouw Zwijndrecht stevig in de lift


ZWIJNDRECHT – Wethouder Jos Huizinga voltooit fundament Mimosahof Met het leggen van de laatste vloerplaat heeft wethouder Jos Huizinga vanmiddag de laatste hand gelegd aan het fundament van het bouwproject Mimosahof aan de Mimosastraat in Zwijndrecht. Daar worden tegenover de voormalige kerk zes patiowoningen gebouwd. De kerk zelf is omgebouwd tot zes loftwoningen. Alle twaalf woningen zijn inmiddels verkocht.


Overal in Nederland zijn nieuwe woningen nodig. Zwijndrecht draagt daar nu al zijn steentje aan bij. Het aantal nieuwgebouwde woningen is de afgelopen drie jaar sterk toegenomen. In 2018 kwamen er 60 nieuwe woningen bij. In 2019 waren dat er 83. En vorig jaar steeg het aantal nieuwe woningen in Zwijndrecht met 183.

Trots
Sinds 2018 zijn er in Zwijndrecht dus 326 nieuwe woningen gebouwd. Wethouder Jos Huizinga is trots op die cijfers: “Nederland heeft een wooncrisis en een tekort aan één miljoen woningen de komende jaren. Wij zijn in Zwijndrecht al bezig met onze bijdrage aan de oplossing daarvan.”

Mimosahof
Dat gebeurt onder meer bij het bouwproject Mimosahof, waar de voormalige Sint Petruskerk wordt verbouwd. In de vroegere kerkzaal zijn zes levensloopbestendige woningen gebouwd met voorzieningen op de begane grond. Tegenover de kerk worden ook zes levensloopbestendige patiowoningen gebouwd met slaapkamer en badkamer op de begane grond.

Doorstroming woningmarkt
Wethouder Jos Huizinga heeft vanmiddag de laatste vloerplaat voor die patiowoningen gelegd. Daarmee heeft hij het fundament voor het bouwproject voltooid. “De bouw van nieuwe woningen is van groot belang voor Zwijndrecht. Het zorgt voor beweging op de woningmarkt. Mensen die verhuizen naar een nieuwbouwwoning zetten hun oude huis te koop, waardoor die woningen beschikbaar komen voor starters.”

Klokkentoren
Dankzij dit bouwproject krijgt het markante kerkgebouw met de klokkentoren een nieuwe bestemming en het blijft daarmee behouden voor Zwijndrecht. Het is de bedoeling dat het project Mimosahof in het najaar klaar is.

Komende jaren
Ook de komende jaren blijft Zwijndrecht op verschillende locaties in de gemeente aan de weg timmeren als het gaat om woningbouw. In de nieuwe woonwijk Diztrikt verrijzen de komende jaren ruim 900 woningen. Ook bij het project Noordoevers staan 300 nieuwe woningen gepland. Verder gaat Euryza aan de Oude Maas een nieuwe fase in en zijn er onder meer bouwplannen aan de Buizerdstraat, locatie De Toorts aan de Pieter de Hoochstraat en aan de Heer Janstraat in Heerjansdam.