Woning in Zwijndrecht gesloten vanwege vondst hennepkwekerij

ZWIJNDRECHT  –   De gemeente heeft maandag een woning aan de Ds. D.A. van den Boschstraat voor drie maanden laten sluiten. In de woning in Zwijndrecht werd in juni jl. namelijk een hennepkwekerij aangetroffen.

De hennepkwekerij was volop in bedrijf en telde 239 hennepplanten, 288 hennepstekken en 820 gram henneptoppen. De professioneel opgezette kwekerij bestond uit drie kweekruimtes en was voorzien van een tent, lampen, ventilatoren, een afzuiginstallatie, tijdklokken en een waterbak. Ook werd er illegaal stroom afgetapt.

Openbare orde herstellen
De burgemeester kan een pand in de gemeente sluiten voor de maximale termijn van drie maanden, als er een handelshoeveelheid drugs, een hennepkwekerij of een drugslab wordt aangetroffen. Ook bij voorbereidende activiteiten voor het opzetten van een kwekerij of een drugslab worden panden tijdelijk gesloten. De burgemeester wil met het sluiten van panden de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hij deze praktijken niet tolereert. Burgemeester Edo Haan:”In Zwijndrecht is geen plek voor criminele praktijken.”

Hard aanpakken
De gemeente zegt de productie van verdovende middelen hard aan te willen pakken omdat deze vorm van criminaliteit gevaren met zich mee brengt voor bewoners en omwonenden. Men geeft aan dat de kans op brand en lekkage groot is en vaak is er geknoeid met de stroom. Criminelen die zich bezighouden met hennepteelt gebruiken onderling veel geweld en trekken vaak meer criminaliteit aan. Bewoners worden gechanteerd of bedreigd. De sluitingen zijn een signaal naar (drugs)criminelen en buurtbewoners dat er wordt opgetreden. De ervaring is dat hierdoor de bereidheid om verdachte zaken te melden toeneemt, aldus de gemeente.

Signaleren en melden
Signalen van buurtbewoners zijn bij de aanpak van criminaliteit belangrijk. Inwoners die verontrustende, vreemde zaken zien, kunnen contact opnemen met de politie. Dat kan via het telefoonnummer 0900 – 8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 – 7000 of via de website www.meldmisdaadanoniem.nl.

Bron gem. Zwijndrecht