Winter3Daagse 2023 eindstand van 38.131 producten

ZWIJNDRECHT – De zevende editie van de Winter3Daagse is vrijdagavond 19.00 afgesloten met het onthullen van de eindstand het aantal ingezamelde producten. Dit jaar waren dat er in totaal maar liefst 38.131. Tijdens de Winter3Daagse werden er ingezameld voor lokale goede doelen. Daarnaast werd er radio en TV gemaakt vanuit ATOS studio om het thema ‘armoede’ onder de aandacht te brengen.

Tijdens de Winter3Daagse van 2023 werd er ingezameld voor de lokale voedselbanken van Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht, de kledingbank van de Zwijndrechtse Waard en de speelgoedbank Drechtsteden. De afgelopen weken waren er op 22 basisscholen en verenigingen in Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht acties van start gegaan om producten, kleding en speelgoed in te zamelen. Afgelopen zaterdag werden er ook producten ingezameld bij de Jumbo Walburg, Albert Heijn Walburg en Boons Markt in winkelcentrum Noord.

Een variant van 24 uur
Vrijdagavond 23 december ging vanaf 19.00 uur de Winter3Daagse van start met dit keer een variant van 24 uur. Initiatiefnemer en programmamaker Bram de Waard ging de uitzending 24 uur non-stop presenteren maar werd bijgestaan door 13 collega’s die elkaar om de twee afwisselden. Er waren gesprekken te horen over de bovengenoemde goede doelen en de de scholen en verenigingen die gedoneerd hebben. Maar ook over initiatieven die betrekking hadden op het thema ‘armoede’. De uitzendingen werden niet alleen bij de ATOS uitgezonden maar ook bij Papendrecht FM en gedeeltelijk via ZML! ook bij Exxact, RTV Ridderkerk, Omroep Hoeksche Waard, RTV Albrandswaard en RTV Lansingerland.

W3D programmamakers Jurgen Jansma, Dana Gooijer en Bram de Waard met de eindstand. Meer W3D foto’s zie ATOS Fotoalbum

Doneren
Via de website www.winter3daagse.nl kan men meer informatie vinden over de goede doelen waarvoor wordt ingezameld is en terugblikken op de afgelopen edities van de Winter3Daagse. Men kan via deze website ook doneren voor de genoemde goede doelen. Alle mogelijkheden staan op de website beschreven.

Bron ATOS RTV