Wilma Schimmel krijgt Gouden K

ZWIJNDRECHT – De Zwijndrechtse Wilma Schimmel heeft vandaag uit handen van wethouder Jacqueline van Dongen een gouden K ontvangen. Vanuit Zwijndrecht is Wilma voorgedragen en uit de 50 aanmeldingen is zij (met 9 anderen) uitverkoren.

Deze uitreiking komt voort uit een landelijk initiatief waarbij wethouders met kunst en cultuur in hun portefeuilles, een inwoner kunnen voordragen voor een onderscheiding. Deze inwoners hebben zich op uitzonderlijke wijze ingezet voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars.

“Het was voor mij niet moeilijk om te bedenken wie vanuit onze gemeente in aanmerking zou komen voor deze onderscheiding. Dat kon er maar één zijn!” vertelt wethouder Jacqueline van Dongen. “In mijn aanbevelingsbrief heb ik de selectiecommissie gemeld bij welke activiteiten zij allemaal is betrokken.

Denk hierbij aan de organisatie van ‘De open atelier route’, de organisatie van de cultuurmarkt bij het ‘Noordparkfestival’ en haar bijdrage aan de exposities in expositieruimte KunZt.” Al met al is Wilma Schimmel een begrip en waardevolle drijvende kracht in de kunstsector van Zwijndrecht. Haar onophoudelijke energie en enthousiasme dragen bij aan het toegankelijk maken van de (lokale) kunst en de bekendheid van de kunstenaars bij het grote publiek.

Zij is een bescheiden vrouw die zichzelf nooit op de voorgrond zou zetten. Daarom is het van belang dat zij nu de pluim krijgt die ze verdient!”