ZWIJNDRECHT – Na een jaar waarin Zwijndrecht nog maar 1 wijkverpleegkundige telde in het Vivera Wijkteam is er goed nieuws! De gemeente heeft besloten extra middelen beschikbaar te stellen om nieuwe wijkverpleegkundigen in het wijkteam weer aan het werk te hebben. Diverz heeft samen met Internos de afspraak gemaakt dat er twee nieuwe wijkverpleegkundigen in het wijkteam aan het werk gaan.

De wijkverpleegkundigen starten op maandag 1 april om 9.00 uur bij wijkcentrum Kubiek, Zwaluwstraat 1 te Zwijndrecht en worden zij door de huidige wijkverpleegkundige ingewerkt. Zij zullen bij mensen thuis helpen om medische zaken beter af te kunnen stemmen , in de huizen van de wijk, bibliotheek e.d. Voorlichting en advies geven aan groepen inwoners over gezonde voeding , levensstijl en medische vraagstukken. Ook het  goed onderhouden van contacten en samen werken met de huisartsen via de praktijkondersteuners is een belangrijke taak. Vooral gericht op een meer preventief gerichte aanpak zoals  “welzijn op recept” voor inwoners van Zwijndrecht.

Voor vragen aan de wijkverpleegkundigen of ook voor andere vragen aan het Vivera Wijkteam kunt u contact opnemen van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-16.00 uur met het Vivera Wijkteam T  078-7708787 of kijk op www.viverazwijndrecht.nl