Wethouder Jacqueline van Dongen onthult naam nieuw crematorium in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Op 1 juni jl. is door wethouder Jacqueline van Dongen en Martin van der Spek, directeur van Klink Uitvaart, de naam van het nieuwe crematorium op begraafplaats Munnikensteeg onthuld: Crematorium en uitvaartcentrum Minnendael.

De naam ‘Minnendael’ is een verwijzing naar het historische klooster ‘Eemsteyn’ dat ooit in de Grote Waard te vinden was.

Wethouder Jacqueline van Dongen: “De naam voor het crematorium is erg goed gekozen door Klink Uitvaart. Heel bijzonder hoe ze de historie van deze plek hebben gebruikt voor de naam.”

Voor Gemeente Zwijndrecht is het crematorium een lang gekoesterde wens en een verrijking van de mogelijkheden die er nu zijn op de begraafplaatsen in Zwijndrecht. Het ontwerp van het crematorium is kleinschalig, ingetogen en past in de natuurlijke omgeving. Naast de komst van het crematorium wordt er ook gebouwd aan 24-uurs kamers en wordt de bestaande aula uitgebreid en gemoderniseerd.

“We vinden het belangrijk dat er voor de inwoners van Zwijndrecht een breed aanbod is voor wat betreft uitvaarten. Doordat het een kleinschalig complex is én blijft, krijgt iedereen de juiste aandacht. Daar zorgt ons team Begraafplaatsen wel voor!“, aldus Jacqueline van Dongen.

Meer informatie over het het nieuwe crematorium vindt u in bijgaand persbericht van Klink Uitvaart.