Werving bedrijventeams voor de Verkerkloop door Rotary clubs begonnen

Foto Gert-Jan de Wit

ZWIJNDRECHT – De beide Rotaryclubs in Zwijndrecht gaan dit jaar voor het eerst samenwerken tijdens de Verkerkloop, die op woensdag 10 mei gehouden wordt. Leden van beide clubs treden onder meer op als verkeersregelaars en als wervers van de deelnemende bedrijventeams. De Bedrijvenloop maakt al vanaf 1999 onderdeel uit van de Verkerkloop. Deze loop werd destijds door Rotary in het leven geroepen om zo geld in te zamelen voor het goede doel.

Leden van de beide Rotaryclubs zijn inmiddels gestart met het werven van bedrijventeams. Bedrijven en organisaties kunnen voor 200 euro een team van 4 lopers afvaardigen voor de 5 km of de 10 km loop. Men mag echter meerdere teams per bedrijf inschrijven.  Sommige bedrijven gaan voor het klassement en zorgen dat er snelle lopers in hun team zitten. Andere bedrijven gaan puur voor de recreanten. Iedere deelnemer krijgt een startnummer met chip zodat automatisch de tijd verwerkt wordt en het klassement opgemaakt kan worden.

Opbrengst Bedrijvenloop naar Park Boerderij
Dit jaar zal van de opbrengst  een groot deel gebruikt worden om extra faciliteiten, zoals een konijnenverblijf en een ooievaarsnest, mogelijk te maken in de binnenkort ter heropenen Park Boerderij. Dit was de vroegere Kinderboerderij in het Develpark in Zwijndrecht. Elk jaar gaat minimaal 60% van de opbrengst naar het hoofddoel, dit jaar dus de Parkboerderij. De rest van de opbrengst gaat naar overige goede doelen in binnen- en buitenland. Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel heeft in de afgelopen jaren al meer dan 350.000 euro aan sponsorgeld bij elkaar gebracht met deze Bedrijvenloop. Jaarlijks nemen tussen de 110 en 130 bedrijventeams hier aan deel. Daarnaast wordt door hun jaarlijks de Rotary Rally georganiseerd en wordt in De Grote Kerk om de twee jaar een uitvoering van de Matthaus Passion georganiseerd om daarmee geld in te zamelen voor het goede doel.

Info   
De Bedrijvenloop is onderdeel van de Verkerkloop op woensdag 10 mei. Voor inschrijven of meer informatie klik op www.verkerkloop.nl

Bron: Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel