Wensen en bedenkingen asielopvang hotel ARA in carrouselvergadering

Foto hotel ARA

ZWIJNDRECHT – Aanstaande dinsdag spreekt de gemeenteraad in een carrouselvergadering over het raadsvoorstel voor de opvang van asielzoekers in hotel ARA. In dit hotel kunnen vanaf het voorjaar 2024 tot 300 asielzoekers tijdelijk worden opgevangen om de opvang in Ter Apel te ontlasten.

Over de opvang heeft het college van burgemeester en wethouders een ‘principebesluit’ genomen. Dat betekent dat het college ook mee wil werken aan het mogelijk maken van de opvang van asielzoekers in hotel ARA aan de Veerweg in Zwijndrecht.

Carrouselvergadering
Aanstaande dinsdag 6 februari om 20:00 uur is de eerste keer dat de gemeenteraad het raadsvoorstel van het college bespreekt in een oordeelsvormende carrouselvergadering. Dat betekent dat de aanwezige raadsleden en raadscommissieleden het principebesluit van het college bespreken en hierover met elkaar van gedachten wisselen.  De gemeenteraad kan daarbij wensen en bedenkingen aan het college meegeven. Bij de carrousel kunnen ook inwoners inspreken. Inwoners kunnen zich aanmelden voor inspreken tot vier uur voor de vergadering via griffie@zwijndrecht.nl.  

Besluitvormende Raadsvergadering 
Er wordt geen besluit genomen in de carrouselvergadering. Na deze vergadering volgt op een later moment een raadsvergadering. Zodra de datum van deze raadsvergadering definitief is vindt u de vergadering op onze website bij vergaderstukken en agenda’s. 

Via ATOS TV en digitaal te volgen
De carrouselvergadering op 6 februari is openbaar en vindt om 20:00 uur plaats in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3 te Zwijndrecht. De carrousel is rechtstreeks te volgen via ATOS TV en digitaal via de website raadzwijndrecht.nl en daar ook terug te kijken

Informatie
Voor meer informatie en de volledige agenda kan men terecht op de website van de gemeenteraad: vergaderstukken en agenda’s

Bron: gemeente Zwijndrecht