Weer-alle-dagen-open-feest op De Brug

ZWIJNDRECHT – Maandag 8 juni was het zover: vanaf die dag was christelijk kindcentrum De Brug van PIT kinderopvang & onderwijs ook voor het onderwijs weer volledig geopend. Reden voor een feest, zo vond het team van De Brug. Met ballonnenbogen en skydancers werden de kinderen van harte welkom geheten en als klap op de vuurpijl volgde ’s middags een lekkere traktatie van de ouderraad.

“Ik vind dit de leukste dag van het jaar! We hebben eerst met z’n allen op het plein gespeeld en dat was zo mooi versierd,” zegt Vaya (groep 2). Liz (groep 5) is helemaal enthousiast dat ze weer alle dagen naar De Brug kan. “De juf kan het allerbeste lesgeven en heeft veel geduld. Ik heb mijn vrienden en de juf echt gemist.” Tomas (groep 6) heeft in de afgelopen maanden gespeeld met de meeste kinderen uit zijn groep, maar is blij dat hij nu weer iedereen ziet. “Thuis hebben we ook veel geleerd en herhaald, maar de laatste weken voor de vakantie zijn altijd het leukst en het gezelligst. Die had ik niet graag willen missen.” Voor Senne (groep 8) zijn het bijzondere weken. “Wij sluiten binnenkort onze tijd op De Brug af. We starten nu met alle voorbereidingen van onze musical Junglebeat. Hoe de uitvoering zal zijn, weten we nog niet en ook over ons afscheidsfeest denken we nog na. De kennismaking op mijn nieuwe middelbare school gaat gewoon door. Voor nu vind ik het heel erg leuk om iedereen te zien en lekker bij te praten in de pauzes.”

Trots

Ook de pedagogisch medewerkers en leerkrachten zijn blij dat na de peuterspeelgroep nu ook het onderwijs en de buitenschoolse opvang weer terug naar ‘normaal’ zijn. Marieke Deelen, leerkracht van groep 6: “Het is heerlijk om alle kinderen weer tegelijk in de groep te hebben en onderwijs te kunnen geven. We hebben eerst in een enorm tempo het digitale onderwijs georganiseerd. Vervolgens hadden we om beurten halve groepen op ons kindcentrum en halve groepen thuis en nu zijn we gelukkig weer helemaal compleet. Ik ben trots op hoe we het de afgelopen maanden samen met de ouders, kinderen en collega’s hebben gerooid. Vanuit de ouders krijgen we veel waardering en dat doet goed. Geweldig dat we alsnog met elkaar het onderwijsjaar kunnen afsluiten.”