‘Wat beweegt Zwijndrecht?’ in KunZt

ZWIJNDRECHT –Wat beweegt Zwijndrecht?’ laat zien wat Zwijndrecht letterlijk beweegt. Inwoners zijn uitgedaagd hun mooiste sportfoto in te sturen. Dit levert een beeld op van de sporten in en sporters van Zwijndrecht. Vrijdag 15 februari opent wethouder Jolanda de Witte (Cultuur) de tentoonstelling officieel in de expositieruimte van KunZt.

De tentoonstelling bestaat uit zo’n 50 foto’s. De sculpturen van kunstenaar en beeldhouwer Lilian Steenhuisen vormen een mooie aanvulling op de foto’s. Stuk voor stuk stralen ze beweging, kracht en energie uit.

Uitreiking

Tijdens de opening reikt Iris Pruysen, Nederlandse Atlete op de Paralympische Spelen, prijzen uit voor de beste ingestuurde sportfoto’s. De foto’s in de tentoonstelling zijn bekeken door een vakjury aan de hand van de criteria ‘onderwerp’, ‘creativiteit’, ‘kwaliteit’ en ‘diversiteit’. De vakjury bestaat uit: Mary-Ann Struijk (professioneel fotograaf), Martin Hulsman (professioneel sportfotograaf) en Jan Huijsman (Fotoclub Zwijndrecht). Voor de foto’s die zijn beoordeeld met de eerste, tweede, derde of aanmoedigingsprijs zijn mooie prijzen beschikbaar. De prijzen zijn gesponsord door Digimaxx, Intergift en Sport Voorwinden.