Voor vijfde maal kindpas in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT- Voor het vijfde jaar ontvangen meer dan 1200 kinderen in de gemeente Zwijndrecht de Kindpas ter waarde van € 75,-. Met de kindpas kunnen kinderen met hun ouders kleding en schoenen kopen bij de deelnemende winkels in de omgeving van Zwijndrecht.

De pas wordt voor kerst uitgegeven en is voor kinderen tot 18 jaar uit gezinnen die minder te besteden hebben. Wethouder Tycho Jansen (Armoedebestrijding) heeft op 9 december de eerste pas symbolisch uitgereikt aan kinderburgemeester Jaylinn Addink, sociaal scout Saskia Villanueva en Daphne Reijmers locatiemanager OBS De Dolfijn – Hart van Meerdervoort.

Daphne Reijmers en Mike Mastwijk van OBS De Dolfijn vinden het goed dat er extra aandacht wordt gegeven aan de Kindpas. Mike: “De Kindpas is op onze school ontstaan. Kinderen mochten aangeven wat ze vervelend vonden en toen kwam vooral naar voren dat ze het niet fijn vonden dat je aan de kleding kunt zien dat ze arm zijn.”

Sociaal scout Saskia Villanueva helpt gezinnen met vragen en problemen. Zij is aanwezig op basisscholen De Dolfijn en de Margrietschool. Saskia: “Een extra bijdrage is echt nodig. De situatie is vaak schrijnend en er is veel verborgen armoede. Dan is het geweldig als we iets kunnen betekenen voor deze gezinnen.”

Als uw kind nog niet is aangemeld voor een Kindpas en als u denkt dat uw kind hiervoor in aanmerking komt kunt u contact opnemen met stichting Leergeld Drechtsteden via e-mail info@leergelddrechtsteden.nl of telefoonnummer 078-612 31 19. Na een check op het inkomen door stichting Leergeld wordt de Kindpas opgestuurd. Meer informatie kunt u vinden op www.leergelddrechtsteden.nl.