ZWIJNDRECHT- Zaterdag 29 juni is in het mooiste park van Zwijndrecht voor de 11e keer het Noordparkfestival.

De organisatie van het festival wil het iedereen zoveel mogelijk naar de zin maken. Daarom is het Noordparkfestival ook een echt familiefestival. Want bij het hoofdpodium komen vooral de popliefhebbers aan hun trekken, maar dat betekent niet dat er voor mensen die het een tandje minder willen doen, niet heel veel moois te beleven valt.

Natuurlijk is er de Cultuurmarkt met 30 kramen vol zelfgemaakte kunst en curiosa van een bijzondere kwaliteit. Daar wordt op geselecteerd. Voor de kinderen is er het Kinderdorp met springkussens, Sjaak de Piraat en een kleedjesmarkt. Er is een vintagemarkt, er zijn foodtrucks en nog veel meer.

Podium 2, vlak bij de ingang van het park, ziet er dit jaar heel speciaal uit. Het is een rond, “muziektent”-achtig podium. Daar ontrolt zich een heel gevarieerd programma dat om 12 uur begint met een optreden van Shantykoor De Brulboei. Een introductie is nauwelijks nodig, want heel Zwijndrecht en wijde omgeving heeft dit al 15 jaar bestaande koor wel eens gezien en gehoord.

Daarna een mini-concert van de semi-akoestisch spelende Mister Minstrel.

Om 2 uur ’s middags, en hopelijk passen ze allemaal op het podium, de 20-koppige Phil’s Bigband met welbekende klassiekers van Glenn Miller, Count Basie en anderen.

Vervolgens gaan op het podium de voetjes van de vloer met een optreden van O&O’s Dance Crew, de dansgroep die ook op Koningsdag in Zwijndrecht veel succes oogstte.

Vanaf 4 uur een absolute feestband op het ronde podium, de Donuts, 8 man sterk die ongetwijfeld de festivalbezoekers in beweging krijgen.

De afsluiter op het fraaie Podium 2 is van de Rotterdamse allround band New Jamm. Vier man met een passie voor pop- en latinmusic.

Daarna kunnen de festivalgangers “dineren” in het foodcourt. En op het hoofdpodium gaat het dan nog een paar uren door met onder andere de coverband Maddogs and Englishband.

Kortom een afwisselend festival waar je niet alleen muzikaal je hart kan ophalen. En dat nog wel gratis ook. Zaterdag 29 juni vanaf 12 uur!

Meer info op de website http://www.noordparkfestival.nl of op https://www.facebook.com/noordparkfestival.zwijndrecht.