Vier punten voor selectie Albatros

ATOS RTV Albatros
Fotobijschrift: Albatros viert een treffer tegen Fortis

ZWIJNDRECHT – In de tiende competitieronde was het dan eindelijk raak, twee keer winst voor de seniorenselectie. Tot dan toe was er telkens winst voor één van beide teams en was het voorgevoel bij het vlaggenschip al slecht wanneer de reserves hun wedstrijd in winst hadden omgezet. Andersom pakte het eerste team wel punten als het 2e verloren had, maar dat gebeurde in 2019 pas één keer.

De belangen waren zaterdag derhalve erg groot en daar waren beide teams van doordrongen. Albatros 2 speelde  de topper tegen Fortis 2 om mee te kunnen blijven doen om de titel en voor het eerste team waren de punten broodnodig om afstand te kunnen nemen van de onderste plaatsen.

Het 2e speelde verdedigend een goede partij tegen Fortis waar de scorende heren stevig aan banden werden gelegd. Via 8-5 bij rust kwam Fortis nog een keer langszij omdat Albatros zelf minder effectief was dan in de afgelopen weken. Vanaf 11-10 namen de dames van de thuisploeg het heft in handen en met zeven vrouwelijke treffers op rij werd de 7e overwinning geboekt: 19-13.

Het eerste team werd zaterdag ondersteund door een volle tribune. In de eerste helft bleken de Zeeuwen van Fortis minder gedreven dan de thuisploeg en werd door de scorende Mattijs, Boris en Robin het eerste gaatje geslagen. Bij 9-8 klampten de Zeeuwen nog een keer aan, maar bij rust leidde Albatros ruim met 13-8. Toen er na zeven minuten een verschil van zeven doelpunten was kon er wat rustiger ademgehaald worden. Albatros bleef gefocust en daadkrachtiger en trok de wedstrijd met 23-18 naar zich toe. Een prettig verjaardagscadeau voor Rutger Sijstermans die Boris en Robin allebei zes keer zag scoren en nuttige punten in de strijd om lijfsbehoud boekte.

Het was een positieve zaterdag voor de Albatrossers met in totaal 16 overwinningen in 29 ontmoetingen. Met name de senioren, de B-, D- en E-teams waren goed op dreef.

Opmerkelijk was dat vijf uitspelende E-teams wisten te winnen en juist de drie thuiswedstrijden van E1, E2 en E8 verloren gingen. E7 boog een 4-2 achterstand bij Keep Fit in Roosendaal om in een 4-5 eindstand en blijft op koers voor het kampioenschap. Ook prima overwinningen voor E4 (3-8 tegen Keep Fit E1) en E5 dat het slim spelende DVS E2 toch met 3-5 klopte. E3 versloeg GKV E2 met 8-11.

D1 droogde RWA D1 met 20-9 af, D2 klopte GKV D2 met maar liefst 18-4 en D4 maakte het wel spannend tegen Merwede D3 maar won gelukkig toch met 7-6.

B3 maakte korte metten met ACKC B2 (2-13) en B1 liet zich niet verrassen door Nieuwerkerk B1: 8-11. Naast de winst van de selectie waren er ook blije gezichten bij de spelers van het 4e, 5e en 7e seniorenteam. Het 8e won vrijdagavond al met 15-18 van PKC.

Teleurstellend, al dan niet verrassend, waren de nederlagen van senioren 3 , het 9e en A1. Het 3e werd afgedroogd door het met scherp schietende Swift 2 (28-15) en het 9e kwam twee doelpunten tekort tegen KCR 8 (13-14). Datzelfde gold voor A1 dat een goede eerste helft niet beloond zag bij KCC A2 (15-14). C2 bleef net aan de goede kant van de score en versloeg RWA C1 met 7-6, maar C1 kon het niet bolwerken tegen de ongeslagen en efficiënte koploper PKC (14-20).