Vernieuwde Kiboe-hoeve heropent op Dierendag haar deuren

Foto gem. Zwijndrecht/ vernieuwde Kiboe-Hoeve

ZWIJNDRECHT – Op 22 februari sloot de Kiboe-hoeve tijdelijk haar deuren om plaats te maken voor een uitgebreide verbouwing. Op 4 oktober, ter ere van dierendag, zal parkboerderij Kiboe-hoeve officieel weer haar deuren openen. De feestelijke heropening zal verricht worden door wethouder Jacqueline van Dongen.

Onder het oog van RoosRos Architecten heeft de boerderij een ware transformatie ondergaan, met de belofte van meer ruimte voor zowel dieren als bezoekers. Het is bovenal een duurzaam gebouw geworden met de integratie van een warmtepomp, zonnepanelen, groene daken en waterdoorlatende bestrating. Bovendien is het kenmerkende oranje puntdak centraal gebleven op de vernieuwde Parkboerderij.

Parkboerderij
De toekomstige bewoners van de Kiboe-hoeve zijn voornamelijk Nederlandse boerderijdieren. Daarom heeft men gekozen dit voortaan een parkboerderij te noemen wat beter aansluit bij het groene karakter en de diversiteit van de Kiboe-hoeve.

Bijna volledig af
Bij de opening is zo’n 90 procent van de vernieuwde Kiboe-hoeve klaar. Tussen november en maart, het aanplantseizoen, zal bijvoorbeeld het voedselbos van fruitbomen en bessenstruiken worden voorzien. In juni 2024 zal de Kiboe-hoeve uiteindelijk volledig af zijn met ook een volledig nieuwe entree.

Nieuwe attracties
Aanvullende attracties zijn een gloednieuw ooievaarsnest, een uitgebreide speeltuin met moderne speeltoestellen en zelfs een unieke rolstoelschommel, een gift van de Vrienden van de Kiboe-hoeve. Wethouder Jacqueline van Dongen: “Deze voorziening is werkelijk voor iedereen. Iedereen komt hier samen.”

Opening op 4 oktober
De gemeente nodigt iedereen van harte uit om op 4 oktober de vernieuwde Kiboe-hoeve te bezoeken en zelf de vele verbeteringen en toevoegingen te ervaren. De Kiboe-hoeve zal voor het eerst weer geopend zijn van 14:00 tot 17:00. Om 15:00 zal wethouder Jacqueline van Dongen de officiële openingshandeling doen. Voor de kinderen zal er onder anderen een speurtocht zijn en ieder kan genieten van kraampjes met drankjes en versnaperingen.

Bron: gem. Zwijndrecht