Vermoorde Manuel Alvarez naar laatste rustplaats begeleid door familie en vrienden: ‘Het is extreem zwaar’

ZWIJNDRECHT – Met fakkels en applaus hebben familie en vrienden van Manuel Alvarez donderdagmiddag de rouwwagen naar begraafplaats Munnikensteeg begeleid. Daar namen zij afscheid van het 29-jarige slachtoffer van de zogenoemde ‘koffermoord’.

Het lichaam van Alvarez werd vorige week in stukken in koffers gevonden in een in Dordrecht geparkeerde auto. “De familie denkt dat ze hier nooit meer overheen komen, het is extreem zwaar,” vertelt Albert Holtzappel, woordvoerder van de familie Alvarez.

‘Weerzinwekkende beelden
De gevolgen van de moord zijn voor de familie erg heftig te noemen. “Als ze proberen te slapen en hun ogen dichtdoen, krijgen ze weerzinwekkende beelden van wat er met het lichaam van Manuel is gebeurd. Dit is meer dan een moord.”

Tegelijkertijd krijgt de familie veel steun. “Ook mensen die ze helemaal niet kennen, leggen bloemen neer en steken kaarsen aan op plekken die belangrijk waren voor Manuel”, zegt Holtzappel.

Dankwoord
Namens de gehele familie spreekt hij dank uit naar iedereen die de familie steunt. “Het zijn zware tijden voor hen, maar het helpt echt dat er veel mensen meeleven. Dankjewel daarvoor.”

Een motief voor de moord is nog niet bekend. De politie doet nog onderzoek naar de zaak.