Stembureaus open voor Tweede Kamerverkiezing

Vandaag 22 november is er de verkiezing voor leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Er zijn in Zwijndrecht 27 stembureaus en in Hendrik-Ido-Ambacht 18 stembureaus waar stemgerechtigden vandaag hun stem kunnen uitbrengen. Behalve die op verzorgingslocaties zijn deze tot 21.00 geopend.

Het eerste stembureau ging vanochtend al om 5.30 open op het Zwijndrechtse NS-station. De gemeente heeft bij deze verkiezing 27 stembureaus en dat zijn er meer dan in afgelopen jaren. Op diverse locaties zijn twee stembureaus ingericht in verband met de te verwachte drukte zoals op het gemeentehuis. Burgemeester Haan bracht een bezoek aan diverse stembureaus waaronder die van wijkcentrum Xiejezo. Het opkomstpercentage in de gemeente lag aan het begin van de middag rond 24 procent.

Burgemeester Haan op bezoek bij het stembureau van wijkcentrum Xiejezo.

Verkiezingsavond
Op het Zwijndrechtse gemeentehuis wordt ook een verkiezingsavond gehouden. Hierop kunnen belangstellende inwoners van de gemeente, samen met de politieke partijen, kijken hoe er in de gemeente is gestemd. Deze avond begint om 21.30 uur en duurt tot uiterlijk 00.30. Aan het einde van de avond zal burgemeester Haan de voorlopige uitslag van Zwijndrecht bekend maken. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Op ATOS radio wordt vanavond vanaf 20.00 een verkiezingsprogramma uitgezonden.

Bron gemeente Zwijndrecht

.