Verkerkloop 2020 afgelast

ZWIJNDRECHT – De 43ste editie van de Verkerkloop, die op woensdagavond 13 mei 2020 zou plaatsvinden, is afgelast. De organisatie acht het niet verantwoord om het hardloopevenement door te laten gaan vanwege de uitbraak van het Coronavirus.

De organisatie van de Verkerkloop is zich volledig bewust van de impact van de uitbraak van het Coronavirus COVID-19 op de kwaliteit van leven en gezondheid van de deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen. Stephan Jongbloed, lid van de organisatie van de Verkerkloop: “Wij hebben de gezondheid van alle betrokkenen als nummer één prioriteit staan. In de situatie waarin wij ons momenteel bevinden, vinden wij het onverantwoord om met duizenden personen op en rondom ons parcours door heel Zwijndrecht aanwezig te zijn op woensdag 13 mei. De afgelasting is een domper voor iedereen die hierbij betrokken is. Maar we doen dit allemaal met één doel, en dat is de wereld en elkaar gezond houden.”

Daarom heeft de organisatie van de Verkerkloop besloten om de 43ste editie van de Verkerkloop, die op woensdagavond 13 mei 2020 zou plaatsvinden, af te gelasten. Vanwege organisatorische redenen zal het hardloopevenement niet verzet worden naar een andere datum in 2020. De datum van editie 2021 zal binnenkort bekend worden gemaakt.