ZWIJNDRECHT – De 42ste editie van de Verkerkloop die op 15 mei jongstleden in Zwijndrecht is georganiseerd was weer een succes: Meer dan 3200 deelnemers startten verdeeld over 14 categorieën aan de meet aan de Molenvliet.

Meer dan 3200 deelnemers
Meer dan 3200 lopers van jong tot oud is de organisatie zeer tevreden over het verloop van het evenement. Stephan Jongbloed, lid van organisatie van de Verkerkloop: “Het was echt weer genieten om iedereen over de streep te zien komen. Ieder met een eigen sportief doel maar met veel plezier. Dat is waar de Verkerkloop wat ons betreft om draait: Maximale sportieve gezelligheid! Het was daarbij net als voorgaande jaren fantastisch loopweer. Naast het plezier heb ik al van verschillende kanten gehoord dat er PR’s zijn gebroken. We zijn ook weer trots op de meer dan 120 vrijwilligers die alle lopers goed hebben ontzorgd!”

Het goede doel: Stichting Support Casper
Arend Hofland, lid van Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel, kijkt terug op een uitermate geslaagd evenement: “Rotaryleden hebben ook dit jaar geholpen bij de beveiliging van het parcours en zijn wederom actief betrokken geweest bij het binnenhalen van bedrijventeams en sponsoren. Ook dit jaar was het enthousiasme bij ons bijzonder groot om de gestelde doelen te halen. De totale opbrengst is €27.300 geworden. Dit jaar was het hoofddoel Support Casper (strijd tegen alvleesklierkanker) die we een waardecheque van €16.400 hebben mogen aanbieden.

Daarnaast hebben we een tweede, lokale, doel “Stichting Zo mooi Wonen” verrast met een cheque van euro €2.700. De rest van de totale opbrengst is bestemd voor Internationale doelen. Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel wil alle sponsoren en bedrijventeams hartelijk bedanken voor hun bijdrage en hoopt ook volgend jaar weer een beroep op hen te mogen doen.”

Scholen- en bedrijvenkampioenschap
In de strijd om het scholenkampioenschap werd De Twee Wieken uitgeroepen als winnaar. Bij het bedrijvenkampioenschap 5 km kwam KH Chemicals als snelste over de finish. Bij bedrijvenkampioenschap 10 km kwam Atlas Copco 3 als eerste de meet over.

Uitslagen 5 en 10 km
Dames 5:
Annemieke Kersbergen – 19.06
Nay Seddik – 20.00
Hanneke van Riel – 20.28

Dames 10:
Anna van Stigt – 42.45
Esmeralda van de Zande – 43.37
Cat Bostantzis – 44.16

Heren 5:
Patrick de Vos – 15.13
Leendert van der Lugt – 15.13
Timo de Geus – 15.28

Heren 10:
Nixon Fernandes – 31.32
Peter-Jan Hardenbol – 32.06
Menco Schuurman – 33.59

Over de Verkerkloop
De Verkerkloop is een begrip in Zwijndrecht en ver daarbuiten. Editie 2019 was met meer dan 3200 deelnemers waarvan 1050 scholieren het grootste sportevenement van Zwijndrecht. In 1999 sloot Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel zich bij de organisatie van de Verkerkloop aan. Toen werd ook de bedrijvenloop geïntroduceerd, waarmee jaarlijks geld voor goede doelen in Zwijndrecht en omgeving wordt binnengehaald. 13 mei 2020 zal de 43ste editie worden georganiseerd. Meer informatie is te vinden op www.verkerkloop.nl