Verkeersmaatregelen Laurensvliet gewijzigd

Onthulling eenrichtingsweg Laurensvliet

ZWIJNDRECHT –  Op woensdag 17 mei heeft wethouder verkeer Robert Kreukniet op twee locaties op de Laurensvliet nieuwe verkeersmaatregelen geopend. Deze is aan een zijde gedeeltelijk een eenrichtingsweg geworden en op een ander punt is een verkeerplateau aangebracht. Deze maatregelen moeten de verkeersveiligheid bij de aanwezige scholen verbeteren.

De eerste maatregel was het inrichten van een eenrichtingsweg op de Laurensvliet ter hoogte van basisschool De Dolfijn. Deze aanpassing is op verzoek van de school, ouders en omwonenden door de gemeente Zwijndrecht uitgevoerd.  Samen met leerlingen van groep 6 van de basisschool Dolfijn onthulde de wethouder een door de leerlingen gemaakt verkeersbord. Ook locatiemanager Anneke van Spanje, directeur Mike Mastwijk en een aantal ouders en omwonenden waren bij deze feestelijke opening. De maatregelen moeten voor een veiliger situatie zorgen maar wethouder Robert Kreukniet geeft naar de kinderen duidelijk aan: “borden zijn goed, maar goed uitkijken in het verkeer is nog belangrijker.” De weg Laurensvliet aan de overkant van het water blijft open voor verkeer in twee richtingen. Dit is het meest veilig voor de verkeerssituatie op beide wegen.

Verkeersplateau
De tweede maatregel betreft een nieuw verkeersplateau en een verlengde uitritconstructie op de Laurensvliet ter hoogte van de het Loket. Ook deze aanpassingen zijn op verzoek van de onderwijsinstelling uitgevoerd. De nieuwe directeur Barbara van Zijl is blij met deze maatregelen die de verkeerssituatie rond de ingang van de fietsenstalling en bij het fietspad langs de Burgemeester Jansenlaan veiliger maken. Met een handdruk van wethouder en directeur op het nieuwe verkeersplateau zijn ook deze maatregelen geopend.

Bron Gem. Zwijndrecht