Verdachte vast voor leveren wapen aan dader schietpartij Walburg

MediaTV. Het parkeerterrein bij winkelcentrum Walburg waar het schietincident plaatsvond.

De politie heeft een inwoner uit Voorne aan Zee aangehouden die verdacht wordt van het leveren van  het vuurwapen aan de dader van de dodelijke schietpartij op een parkeerterrein bij winkelcentrum Walburg op 21 januari. Daarbij kwam een 66 jarige vrouw om het leven en raakte haar dochter, de ex-vriendin van de verdachte, zwaar gewond.

Vanwege het schietincident in Zwijndrecht zit de 49 jarige Minh Nghia V. vast die na zijn daad op de vlucht sloeg en lange tijd uit handen wist te blijven van de politie. Er werd door justitie een beloning van 30.000 euro toegezegd voor de gouden tip die zou leiden tot zijn aanhouding. Na enkele weken kreeg de politie die tip daadwerkelijk binnen en kon de verdachte klem gereden worden in Schiedam.

Niet direct betrokken
De 34-jarige man die dinsdag door het Openbaar Ministerie werd voorgeleid aan de Officier van Justitie zal nog minstens 14 dagen in hechtenis blijven. De vermeende wapenverstrekker wordt verdacht van verboden wapenbezit. Volgens het ministerie was hij echter niet direct betrokken bij het schietincident in Zwijndrecht. Gezien het lopende onderzoek worden er door het OM geen verdere mededelingen gedaan.

Bron: OM