Verbinding door herinnering bij de Swinhove Groep

ZWIJNDRECHTMaandag 22 maart 2021 was het een jaar geleden dat de allereerste cliënt binnen de Swinhove Groep in Zwijndrecht besmet raakte met het coronavirus. Deze datum markeert daarmee de start van een turbulente periode, die veel invloed heeft gehad op ons allemaal; op onze gezondheid, onze gewoonten en behoeften, ons sociale leven, ons werk. 

Lilian Bouman (bestuurder van de Swinhove Groep): 
“Ook nu nog voelen we dagelijks die impact en ervaren we daarbij ieder onze eigen emoties, op onze eigen manier. Sommigen zijn daarover heel uitgesproken, anderen beleven dit meer in stilte. Het is belangrijk dat we elkaar de ruimte geven om alles wat er op ons af is gekomen te kunnen verwerken op een manier die bij eenieder past. Waarin plaats is voor verdriet en verlies, maar ook voor hetgeen we hebben geleerd en wat ons sterker maakt. Mijn wens is dat we naar elkaar om blijven zien en een luisterend oor blijven houden voor de ander, nu en in de toekomst. Dan blijft er ruimte voor verbinding en groei met elkaar.” 

Medewerker van de Swinhove Groep, Nans Timmers, welzijnscoach, heeft een prachtig schilderij gemaakt vanuit haar eigen gevoel en emoties van de afgelopen periode. Het draagt de naam ‘Verbinding door herinnering’. De Swinhove Groep heeft een kaart met een afbeelding van het schilderij gestuurd naar cliënten, naasten, medewerkers, vrijwilligers en stakeholders om terug te kijken op deze turbulente periode. 

Op alle locaties van de Swinhove Groep hangt een exemplaar van het schilderij. Voor ieder die daar behoefte aan heeft, is er daarmee binnen de locaties van de Swinhove Groep een plek om stil te staan bij alles wat de Swinhove Groep heeft meegemaakt of nog meemaakt.