Veertien Koninklijke onderscheidingen feestelijk gevierd

Foto: Piet Mes

ZWIJNDRECHT – Een uitgesteld maar prachtig feest: vrijdag 3 juli 2020 kregen veertien inwoners van de gemeente Zwijndrecht, die 24 april een Koninklijke onderscheiding mochten ontvangen, alsnog hun lintje opgespeld. In Het Spektakel in Zwijndrecht stond burgemeester Hein van der Loo stil bij hun uitzonderlijke verdiensten voor de samenleving.

Omdat de uitreiking van de versierselen vanwege Corona op 24 april niet kon plaatsvinden, werd het feest nu gevierd. Vanwege de coronamaatregelen spelde niet de burgemeester, maar de partner of een dierbare van de gedecoreerde het lintje op. Het blaaskwintet Quint van de christelijke harmonievereniging Het Geklank des Konings zorgde voor muziek en de Zwijndrechtse zanger Bart Mijnster zong het Wilhelmus.

Burgemeester Hein van der Loo: “Ik wil de gedecoreerden nogmaals van harte feliciteren met hun Koninklijke onderscheiding. Ik ben blij dat we deze inwoners in aanwezigheid van hun dierbaren alsnog in het zonnetje hebben gezet. Dat hebben ze verdiend. Het was een mooie, feestelijke avond.”

Het aantal gedecoreerden in de gemeente Zwijndrecht is uitgebreid met 14 leden in de Orde van Oranje-Nassau. Het gaat om 4 dames en 10 heren:

Mevrouw M.N. (Maria Nicolette) van Gelderen-Bier
De heer A.W. (Adriaan Willem) den Boer
De heer C. (Cornelis) de Kreij
De heer P.G.J. (Pieter Gradus Joseph) van der Pluijm
De heer J. (Jan) van Baren
De heer C.J. (Cornelis Johan) Tak
Mevrouw A.G. (Anna Geertruida) Verhoeven
Mevrouw M.J. (Maria Jacoba) Bredius-van Witteloostuijn
Mevrouw L. (Lucretia) Schenkel-Bezemer
De heer A. (Abel) Wisman
De heer C.J.J. (Christoffel Johannes Joseph) Tubbing
De heer J.E. (Johannes Elisabeth) van Geloof
De heer R.P. (Robert Paul) Scheelbeek
De heer O.A. (Otto Antonius) Stam