Van Leeuwen viert jubileum op Dag van de Stalen Buis

ZWIJNDRECHT – De Van Leeuwen Buizen Groep bestaat op 12 november precies 95 jaar. Voor de handelsonderneming en specialist in stalen buizen een uitermate geschikte dag om uit te roepen tot Dag van de Stalen Buis.

Van Leeuwen werd in 1924 opgericht en heeft zich ontwikkeld van een eenmansbedrijf tot een internationale handelsonderneming en specialist in stalen buizen en buistoepassingen, met tientallen vestigingen actief in vrijwel alle industriële sectoren. In augustus kondigde het bedrijf de overname van Benteler Distribution aan, eveneens een internationaal distributiebedrijf in stalen buizen. Van Leeuwen verdubbelt daarmee het aantal werknemers en locaties wereldwijd.

Met de slogan “more than tubes” maakt Van Leeuwen duidelijk dat het meer dan buizen biedt, zoals bewerkingen op maat en toegevoegde waarde diensten. Maar het mooie stalen buisproduct is en blijft haar core business. Niet iedereen is zich ervan bewust hoe vaak je in het dagelijks leven een stalen buis tegenkomt. Of beter gezegd, in hoeveel constructies ze zitten, zoals bruggen, stadions, bouwkranen, heftrucks, auto’s, meubelen, olie- en gasleidingen… Vandaar dat Van Leeuwen 12 november, haar oprichtingsdatum, heeft uitgeroepen tot Dag van de Stalen Buis.

Peter Rietberg, Voorzitter van de Raad van Bestuur: “We hebben in 95 jaar een sterke, internationale onderneming gebouwd op basis van een langetermijnvisie, innovatief ondernemerschap, en vooral de inzet en betrokkenheid van onze mensen die een passie delen voor het mooie stalen buisproduct. Een product waarvoor we graag een Dag van de Stalen Buis uitroepen. Omdat niet iedereen zich realiseert dat onze wereld letterlijk en figuurlijk om buizen draait.”

In het kader van het 95-jarig bestaan organiseerde Van Leeuwen gedurende het afgelopen jaar diverse activiteiten en evenementen voor haar klanten, zoals een Demodag bij de regiovestiging in Ulft. Medewerkers en gepensioneerden van het bedrijf vierden vorige week een jubileumfeest op het eigen terrein in Zwijndrecht.