DRECHTSTEDEN – Sinds kort hebben de Drechtsteden er een aantal nieuwe priklocaties bij. De GGD verplaatst de focus van massavaccinatie naar wijkgericht vaccineren. Ook in Zwijndrecht kun je nu zonder afspraak een prik halen in het gemeentehuis. “De vaccinatiegraad in Zwijndrecht is 79%. Dat mag nog wel wat hoger, dus we hopen dat deze acties daar aan bijdragen.”

De komende drie weken kan iedereen vanaf 12 jaar terecht bij het gemeentehuis voor een eerste, tweede of boostervaccinatie. Dat kan op woensdag of donderdag, tussen 12 uur en 18 uur. 

Toegankelijk

Ronald de Meij, wethouder van Zwijndrecht, vindt het belangrijk dat het de mensen zo makkelijk mogelijk gemaakt wordt om zich te laten vaccineren. “Het is een plek die iedereen kent en waar iedereen makkelijk toegang tot heeft.” Volgens de wethouder is het vooral als je minder mobiel bent belangrijk dat het vaccineren dichtbij kan. 

De tekst gaat door onder de video.

Vragen en twijfels

Het gemeentehuis is er niet alleen om je te laten inenten, ook kan je er terecht met al je vragen over de vaccinaties. “Als mensen vragen of twijfels hebben, kunnen ze dat hier in alle rust bespreken met artsen en verpleegkundigen,” aldus Reimke Willemze, manager bij de GGD. “We zijn er niet om je te overtuigen dat je die vaccinatie moet nemen, jij bent degene die beslist.”

Vaccinatiegraad 

Het aantal boostervaccinaties daalt steeds verder. “De vaccinatiegraad in Zwijndrecht is 79%. Dat mag nog wel wat hoger, dus we hopen dat deze acties daar aan bijdragen”, aldus de wethouder. Volgens het RIVM is ruim 86% in Nederland volledig gevaccineerd.

Andere locaties

Ook op andere plaatsen kan je een vaccinatie halen zonder afspraak. Op maandag en dinsdag is dat mogelijk in bioscoop Landvast in Alblasserdam. De Andreaskerk in Dordrecht is op woensdag en donderdag open voor mensen die een prik willen.