Unieke samenwerking O&O, Rivas, gemeente Zwijndrecht en PIT

ZWIJNDRECHT – Op 30 oktober a.s. start een uniek samenwerkingsproject van gymnastiekvereniging O&O Zwijndrecht, Rivas, de gemeente Zwijndrecht en kindcentrum Impuls van PIT kinderopvang & onderwijs. Op die dag geven deze partijen het startsein voor ‘Dreumes in beweging en kennis door ontmoeting’. Doelstelling van dit project is dreumesen en hun vader of moeder de mogelijkheid te bieden te bewegen, te ontmoeten en te leren in een ontspannen sfeer. Kinderen tussen de 1 en 2 jaar uit Zwijndrecht die kunnen lopen, mogen samen met hun ouder gratis deelnemen en zijn elke woensdag van 9.30 tot 11.30 uur, met uitzondering van de onderwijsvakanties, van harte welkom bij kindcentrum Impuls, Talmaplantsoen 3 in Zwijndrecht.

De ochtend start met een uurtje bewegen onder deskundige begeleiding van een gymnastiekdocent van gymnastiekvereniging O&O uit Zwijndrecht. Door te bewegen, leren kinderen hun eigen lichaam kennen, ze kijken naar anderen, proberen en ontdekken. Tegelijkertijd ziet de ouder dat bewegen goed is voor de ontwikkeling van zijn of haar kind. Voordelen van ‘dreumes in beweging en kennis door ontmoeting’ zijn dat kinderen gewend raken instructies van anderen op te volgen, op jonge leeftijd in aanraking komen met sport en zich motorisch ontplooien. Daarnaast zijn ze binnen de muren van een kindcentrum en wennen op die manier op een natuurlijk manier aan een omgeving van kinderopvang en onderwijs. Dat maakt een overstap later gemakkelijker.

Na het bewegen staan de koffie en thee klaar en kunnen ouders ervaringen uitwisselen. Onder leiding van een jeugdverpleegkundige van Rivas komen er allerlei thema’s aan bod op het gebied van leefstijl en gezondheid. Regelmatig is er ook een externe ervaringsdeskundige aanwezig om een onderwerp te belichten dat aansluit bij de ontwikkelingsfasen van een dreumes. Een pedagogisch medewerker van PIT kinderopvang & onderwijs houdt zich ondertussen met de kinderen bezig zodat de ouders rustig kunnen luisteren en praten.

‘Dreumes in beweging en kennis door ontmoeting’ is een prachtige mogelijkheid voor kinderen om met leeftijdsgenoten te bewegen en spelen en voor ouders om in contact te komen met andere opvoeders, ervaringen te delen en zich te laten informeren over allerlei opvoedkundige onderwerpen door professionals. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met directeur Lilian Schoonderwoerd van kindcentrum Impuls via lilian.schoonderwoerd@pit-ko.nl of 078 – 820 0014. Zij vertelt u graag meer over het programma. Wacht niet te lang, want vol is vol.