ZWIJNDRECHT – In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap hebben de turners van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O goede zaken gedaan. De meeste turners wisten door te dringen tot de halve finale of wisten zich reeds  te plaatsen voor de eindstrijd.

In de eredivisie kwam Luuk Huernink bij de junioren-II als beste uit de strijd. Met 73,350 punten pakte hij het goud met op de voet gevolgd door Martijn de Veer die zich met 72,650 het zilver liet omhangen. Verder wisten zich geplaatst voor het NK Wesley de Haas, Lars Vos. Bij de junioren-I Jarien Fokkens en Jordi Hagenaar en Gijs Franken bij de jeugd.

In de 2de divisie junior-II-categorie verzekerde Koen Kappetijn zich van een finaleplaats. Met 67,450 punten turnde hij zich naar het zilver. Thijs Eijkelenboom, Daan Vlasblom en Nils Maas drongen eveneens door tot de eindstrijd van de jeugd – 2de divisie. Thijs werd daarbij derde  met 65,400 punten.

Bodi Winkler wist in de 3de divisie – junior met een zilveren medaille door te dringen tot de halve finale. Zijn score kwam uit op 65,050 punten. Tot een gelijk resultaat kwam Riyantho Sodihardjo bij de jeugd van de 3de divisie. Hij pakte het brons met 64,100 punten. Verder drongen tot de halve eindstrijd door Jelle van der Zouwen (3de div.-jun.-I), Daan Eshuis, Frank Scheffer (beiden 3de div. jeugd), Vigo de Jager (2de div. – instap), Christopher Brumond (2de div. pupil), Stijn Ammerlaan (3de div. pupil)