Trompettist Sadewa Bekker naar Halve Finale Jazz Concours

ZWIJNDRECHT De 17-jarige trompettist Sadewa Bekker uit Zwijndrecht is geselecteerd voor de Halve Finale van het Jazz Concours. De jazzcompetitie van het Prinses Christina Concours kent dit jaar twee Halve Finales, één in Nijmegen en één in Rotterdam. De winnaars spelen in de Finale op 18 november in het Amsterdamse BIMHUIS voor muzikale prijzen. 

Het Jazz Concours is het enige landelijke concours voor jazz en aanverwante stijlen voor jongeren van 12 t/m 21 jaar. Begin deze maand sloot de inschrijving van het Jazz Concours, dat ook jonge muzikanten die in aanverwante stijlen zoals soul, funk, urban of wereldmuziek spelen, aanmoedigt om mee te doen. Met deelname aan het concours biedt het Prinses Christina Concours de deelnemers een leertraject aan: het maken van een video, feedback van professionele muzikanten, op het podium staan en een uitnodiging voor het finalefestival op zaterdag 18 november in het BIMHUIS in Amsterdam. Die dag staat in het teken van workshops en optredens speciaal voor de muzikale jongeren en geïnteresseerd publiek.

Jazzhelden
De jonge muzikant viel op bij de jury door de deelnamevideo waarmee hij zich inschreef. Daarop speelde hij twee stukken van zijn muzikale jazzhelden. Sadewa presenteert zich op 3 november op het podium van New Grounds in Rotterdam. Kaarten voor de Halve Finales zijn te koop via de websites van het podium. De deelnamevideo’s van de halve-finalisten zijn te bekijken via de website van het Prinses Christina Concours. Daar is ook de gehele uitslag te lezen. 

Prinses Christina Concours
Al meer dan 56 jaar stimuleert het Prinses Christina Concours jongeren om muziek te maken en helpt hen hun talenten te ontwikkelen. Het Jazz Concours voor jazzmuziek en aanverwante stijlen wordt sinds 2004 georganiseerd. Deelname aan het concours is vaak een springplank naar een professionele carrière. Oud-winnaars zijn o.a. saxofonisten Ben van Gelder en Joris Roelofs, aanstormend zangtalent Fuensanta Méndez en hoornist Morris Kliphuis. Het Concours wordt mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Buma Cultuur, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Dioraphte, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting JongLeer en Stichting Virtutis Opus. 

Bron/foto: Christina Concours