Tompouces & Opstekers bij Koningsdag 2020

ZWIJNDRECHT- Koningsdag 2020 zal vele mensen nog lang heugen. Dit jaar is er geen braderie, kermis of festivals in Zwijndrecht maar in de achtertuin de BBQ aan of spelletjes in de huiskamer. Helaas vielen ook de activiteiten die Koningsfeesten Zwijndrecht georganiseerd had in het water.

Tompouces

Het was dit jaar onder meer de bedoeling dat de Taptoe terugkwam op het Wagenveld en dat er artiesten zouden optreden op het Raadhuisplein. Helaas konden deze activiteiten niet doorgaan en is er de laatste weken gezocht naar een alternatieve activiteiten om toch van Koningsdag 2020 een feest te maken. De bestuursleden van Koningsfeesten Zwijndrecht hebben in de ochtend van de Koningsdag bij onder andere NEBO, de Lindonk, de Lichtkring, Swinhove, Julia Internaat en Thomashuis oranje tompouces bezorgd. De reacties hierop waren erg dankbaar.

Opstekertjes

De afgelopen week konden inwoners van Zwijndrecht een opstekertje aanvragen voor een personen in hun omgeving die zich inzetten tegen het coronavirus. Denk hierbij aan mensen in de zorg, die zich inzetten om ouderen te helpen of die op een andere wijze hun steentje bijdragen. Ook voor personen die het zwaar hebben kon er een opstekertje worden aangevraagd. De reacties van mensen waren overweldigend en verrast!

ATOS Verbindt

Ook een aantal ATOS medewerkers een opstekertje uitgereikt. Benno Snaphaan, Merel van der Laan Jurgen Jansma, Rowan van der Graaf en Bram de Waard kregen dit “opstekertje” uitgereikt voor het maken van het radio/tv programma ATOS Verbindt. In dit programma staan de invloeden van het coronavirus in diverse sectoren centraal. Tot op heden hoorde je in het programma 46 interviews met verhalen van mensen uit de Zwijndrechtse Waard.

Terugluisteren

Hieronder vind je de link van de 46 verhalen van mensen uit het door de coronavirus getroffen sectoren.

Uitzending 1 www.atosrtv.nl/nieuws/omroep/terugblikt-op-de-bijzondere-verhalen-van-atos-verbindt/

Uitzending 2 www.atosrtv.nl/nieuws/omroep/verhalen-uit-de-sportwereld-in-tweede-uitzending-atos-verbindt/

Uitzending 3 www.atosrtv.nl/nieuws/omroep/atos-verbindt-corona-treft-cultuursector-hard/