ZWIJNDRECHT- De Tomobla actie bij appartementen van Eemstein en Zonnestein in Zwijndrecht is zeer geslaagd. Op zaterdag 4 april werd er speciaal voor de ouderen in deze twee appartementencomplexen een actie op touw gezet waarbij de bewoners een mooie prijs konden winnen.

De Tombola

Op deze prachtige middag starten DJ Karim rond de klok van 13.20 uur op het parkeerdek van Eemstein het eerste nummer in. Onder leiding van de Toppie Coaches werd er ongeveer 10 minuten gedanst en de spieren goed losgemaakt. Rond de klok van 13.30 uur was de eerste van de drie rondes waarin de prijzen werden verloot. Ad Wouterse, de spelleider grabbelde een lotnummer uit de glazen pot waarna de Toppie Coaches het winnende lot omhoog hielden. De bewoners van de appartementen hadden allemaal een lotnummer in de brievenbus gekregen. Dit lotnummer kon op het balkon geplakt worden. De prijzen die gewonnen konden worden bestonden uit onder meer bosjes tulpen, slippers, een bakpakket en chocolade. Tussen de rondes door draaide DJ Karim een aantal nummers om de sfeer er goed in te houden. Nadat er meer dan 50 prijzen verloot waren werd op het laatst de hoofdprijs, een chocolade paashaas verloot.

Optreden van Justine Pelmelay

Na de appartementen van Eemstein, waren de appartementen van Zonnestein aan de beurt voor de tombola. Naast de prijzen die verloot werden gaf zangeres Justine Pelmelay spontaan een optreden en werd er speciaal voor een bewoonster die deze dag jarig was, een verjaardagslied gezongen. De prijzen die verloot waren werden in de eigen hal van de bewoners gezet zodat mensen deze zelf konden ophalen. Tijdens deze actie werd er rekening gehouden met de maatregelen die op dit moment van kracht zijn. Zo werd er aan de maatregel van anderhalve meter in acht genomen.

Reacties in programma Bram & Jurgen

In de radio uitzending van Bram & Jurgen op zaterdagavond vertelde Dilly, bewoonster van Zonnestein over hoe de bewoners de actie vonden. Dilly zei dat veel bewoners op dit moment alleen thuis zitten en dit een goede manier is van een afleiding. Joop Hoogervorst van de Budgetfood stelde een aantal prijzen beschikbaar en zei dat deze periode het is een rare bedoeling is. Wij komen nog buiten om spullen te halen maar veel ouderen zitten aan huis gekluisterd. Dit soort uitjes voor ouderen spreekt Joop aan.

De tombola actie is opgezet door Sandra, Mariëlle en Ad van gemeente Zwijndrecht. Dit is gedaan in samenwerking met ATOS RTV, Woonkracht10, Budgetfood, Vivera Sportcoach, DJ Karim, Zwijndrechtvoorelkaar, PAKAAN en KunZt.