ZWIJNDRECHT- Aankomend weekend krijgt Zwijndrecht voor het eerst een eigen zomerfestival voor jong en oud: Théâtre Festival Zwijndrecht Dj en festivalorganisator Steven van der Est zet groots zomerfestival op in samenwerking met Arie van Spronsen in eigen stad De Zwijndrechtse dj en festivalorganisator Steven van der Est, bekend onder de naam Stevie Est, zorgt ervoor dat er deze zomer eindelijk wat te beleven valt in zijn thuisstad.

Op vrijdag 5 juli, zaterdag 6 juli en zondag 7 juli vindt zijn allereerste openlucht festival Théâtre Festival Zwijndrecht plaats op het terrein van het Develpaviljoen. Van der Est heeft de handen ineengeslagen met Arie van Spronsen van het Develpaviljoen om een groots zomerfestival voor jong en oud op poten te zetten. En dat is meer dan gelukt! Drie dagen lang is er vertier voor zowel de jongsten als de oudsten uit de stad. De band The Young River bijt vrijdagmiddag het spits af van een avond vol live muziek van onder meer De Coronas, Raymon Hermans op het podium. Zaterdag wordt er onder andere dancehall en de hitjes van nu gedraaid en kunnen de festivalbezoekers bij de diverse foodtrucks een hamburger of sateetje meepikken. Zondag staat in het teken van kids en is er voor de hele familie wat wils. Van springkussen tot ballonenvouwen. Wees op tijd voor een festivalkaartje. ,,Dit wordt hét Zomerfeest van Zwijndrecht!’’, aldus Steven van der Est.

Live muziek
Zo vaak hoorde hij het beklag dat er niks te beleven valt in Zwijndrecht. Stevie Est, bekend van onder meer het complete oranjefeest Kingsday Festival dat onlangs nog honderden bezoekers tot in de late uurtjes liet feesten, besloot er iets aan te doen. Eindelijk krijgt Zwijndrecht dankzij deze 34-jarige kersverse vader een waanzinnig zomerfestival voor jong en oud. Dus zowel voor vaders als moeders en hun kroost als de jeugd is er van 5 tot en met 7juli volop veel te beleven. Iedereen kan zijn of haar lol op tijdens de allereerste editie van Théâtre Festival Zwijndrecht. Een festival met live muziek van De Coronas (de bandleden spelen elk gewenst verzoeknummer), The Boy Next Door (die afgelopen zomer een megahit te pakken had met een remake van ‘Whenever, Wherever’ van Shakira), de Rotterdamse dj duo Diaz & Bruno. Uiteraard staat de Zwijndrechtse dj Steven van der Est zelf ook op de bühne. Zaterdagavond draait Stevie Est zelf de ene hit na de andere aan elkaar!

Foodtrucks en entertainment
Een festival is natuurlijk niet compleet zonder toffe foodtrucks. Van foodtruck met Indonesische saté tot foodtrucks waar je al van ver de heerlijke geur van versgebakken hamburgers ruikt. Of proef de zomer bij de foodtruc met heerlijke Spaanse chips of versla het warme zomerse weer met een ijsje. Strijk neer op de aanwezige picknicktafels, haal een biertje van de tap en een lekker gerecht en je kunt weer wat uurtjes doorknallen op het zomerfestival van Zwijndrecht. Een festival waar niet enkel muziek wordt gedraaid, maar ook genoeg te beleven valt voor de allerkleinsten van de stad. Steven, zelf nog geen jaar vader, weet zelf hoe leuk het is om met je kind naar een festival af te reizen en samen te genieten van een dag vol vertier. Zo is er voor de kids een springkussen, kunnen ze genieten van een dansvoorstelling, zich wagen op de stelten en zich laten schminken. Van der Est: ,,Ik wil echt dat het een festival wordt voor al m’n stadsgenoten, dat iedereen er plezier aan gaat beleven. En ik heb al zoveel leuke reacties ontvangen. En ja, ik denk al na over een tweede editie volgend jaar zomer. Het terrein leent zich goed om door te groeien naar een nog groter festivalterrein. Eerst hier maar een groots feest van maken. En mis het niet. De eerste keer is altijd het meest legendarisch!’’

Dagprogramma
Het muzikale programma ziet er per dag als volgt uit.

Vrijdag 5 juli
Het publiek (18+) kan de hele middag en avond losgaan op deuntjes uit de jaren 70, 80, 90, Nederlandstalige muziek, live muziek en dansmuziek. De volgende artiesten staan op het programma: met o.a De Coronas, The Young River, Raymon Hermans, Dj Karim en Dj Pascal.

Zaterdag 6 juli
De bezoekers (18+) worden vermaakt met urban, dancehall, dancemuziek, house en friendly muziek van artiesten Diaz & Bruno, Stavros Martina, Bombastic, Stevie Est, Team TNT Stefan Vilijn en Mc Patrick brown, The Boy Next Door, April Grey.

Zondag 7 juli
De laatste dag is de speciale familiedag. Jong en oud is welkom.