ZWIJNDRECHT – Elk jaar worden tijdens het Pinksterweekend de landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) georganiseerd, waarbij honderden scouts uit heel Nederland met elkaar de strijd aangaan om de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’. De LSW vindt jaarlijks plaats in Baarn. Dit jaar is het de 84e editie, deze zal plaatsvinden van 8 t/m 10 juni 2019. Deze keer gaan twee teams van Scouting Panoord uit Zwijndrecht aan deze wedstrijden deelnemen. Na weken van voorbereiding zijn zij er beiden helemaal klaar voor.

Meedoen aan de landelijke Scoutingwedstrijden kan niet zomaar. Tijdens voorrondes in de 46 regio’s van Scouting Nederland wordt besloten welke Scoutinggroepen goed genoeg zijn om te deel te mogen nemen. Duizenden Scouts in de leeftijd van 11 tot 15 jaar gaan tijdens deze regionale Scoutingwedstrijden de strijd al aan met de groepen uit hun eigen Scoutingregio. Alleen de beste mogen door naar de LSW in Baarn. Zo ook de teams van Panoord, die in de regionale wedstrijden van de regio ‘Rond de Biesbosch’ de eerste en derde plaats wisten te bereiken. Dankzij deze prestaties mogen zij beiden, samen met een team van Scouting Alblasserdam, namens de regio deelnemen. Een unicum, want nog niet eerder mocht Scouting Panoord twee teams tegelijkertijd afvaardigen naar de LSW.

Tijdens het Pinksterweekend van 8 tot en met 10 juni worden scouts getest op échte scoutingvaardigheden, zoals pionieren, routetechnieken en het maken van een goed kampement. Daarnaast komen ook theater-, sport- en creatieve activiteiten aan bod. Een uitdagend scoutingprogramma is tenslotte enorm breed. Het belangrijkste tijdens het weekend is een goede samenwerking. De leidinggevenden blijven thuis en dus moeten de scouts het helemaal zelf doen.

Tijdens de voorbereiding is daarom ook naast de scoutingtechnieken juist hierop extra getraind. Verder zijn alle spullen, zoals tenten, kookspullen, hout en touwen en ander materiaal uitgezocht, nagekeken en klaargezet. Afgelopen weekend zijn de laatste voorbereidingen afgerond en zijn beide teams klaar om de strijd aan te gaan.

Scouting Panoord wenst de twee teams veel succes komend Pinksterweekend!