Talkshows en portretten ‘Over en uit armoede’

ZWIJNDRECHT – Via Cultura organiseert samen met ATOS RTV drie talkshows ‘Over en uit Armoede’ met gesprekken in drie wijken in Zwijndrecht. Via persoonlijke verhalen van inwoners krijgen we inzicht in het leven van iemand met geldzorgen. In de talkshows wordt verteld over zorgen of er wel genoeg geld is om te wonen, te eten of kleding te kopen. Daarnaast wordt gesproken over de handvatten die inwoners kunnen krijgen. Iedereen is welkom bij deze talkshows.

Week van het geld
Rondom de Week van het geld – van 11 tot en met 15 maart – zijn op 14 en 28 maart de volgende twee talkshows in respectievelijk Bibliotheek AanZet in Walburg (Norderstedtplein 8) en in Wijkcentrum Xiejezo (Grote Beerstraat 10). Alle avonden zijn er interruptiemicrofoons waardoor het publiek mee kan praten en zijn mening kenbaar mag maken.

Portretten
Via Cultura heeft enkele documentaires gemaakt van mensen die over armoede vertellen of uit armoede zijn en vertellen over de problemen waar ze mee te maken hebben of hadden. Deze filmportretten en ook fotoportretten van inwoners die leven in armoede worden binnenkort op verschillende plekken in Zwijndrecht getoond.

Taboe doorbreken
“Gemeente Zwijndrecht ondersteunt het project van Via Cultura. Er ligt een groot taboe op armoede en deze talkshows en portretten dragen eraan bij om dit te doorbreken en bespreekbaar te maken”, aldus wethouder Tycho Jansen.

Info
Via Cultura talkshows ‘Over en uit Armoede’
14 maart – Bibliotheek AanZet (Norderstedtplein 8) 20.00 tot 22.00 uur.
28 maart – Wijkcentrum Xiejezo (Grote Beerstraat 10) 20.00 tot 22.00 uur.
De toegang is gratis.

Bron: Via Cultura/gemeente Zwijndrecht