Start pendelvervoer Groote Lindt en de Geer

ZWIJNDRECHT – Wethouder Jacqueline van Dongen (Duurzaamheid en Milieu) overhandigt morgenochtend bij Van Gent Autoverhuur aan de Lorentzstraat 6 in Zwijndrecht de sleutels aan de chauffeurs van de pendelbussen.

Maandag 1 oktober start namelijk een proef met het collectief organiseren van pendelvervoer op de bedrijventerreinen Groote Lindt en De Geer in Zwijndrecht.Van maandag tot en met vrijdag rijdt een pendelbus rechtstreeks vanaf het station naar de bedrijventerreinen.

Om duurzame mobiliteit te stimuleren, wordt gestart met de pilot pendelvervoer. Op dit moment komen veel werknemers en/of stagiaires van de bedrijven op Groote Lindt en De Geer lopend, per fiets of met de auto naar hun werk op de bedrijventerreinen. Er rijdt geen openbaar vervoer langs Groote Lindt en De Geer, de bedrijventerreinen kampen met toenemende parkeerdrukte en verder is de verwachting dat met de auto naar het werk gaan in afzienbare tijd minder gunstig is vanwege de grote, geplande onderhoudswerkzaamheden aan de A16 en de N3. Daarom hebben diverse partijen de handen ineengeslagen en gezocht naar een alternatieve vorm van vervoer. Dat wordt het pendelvervoer. Tot en met het einde van 2018 rijdt er van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur en 09.00 uur en tussen 16.00 uur en 18.00 uur een pendelbus. Aan het einde van de pilot zal worden gekeken of regulier pendelvervoer in 2019 haalbaar is.

De pilot is een samenwerking tussen ParkTrust, de beheerder van de bedrijventerreinen, BIZ Groote Lindt, Stichting De Geer, Platform Samen Bereikbaar, Ondernemersvereniging Zwijndrecht, Van Gent Autoverhuur, Ames autobedrijven en Vipre. “Pendelbusvervoer is niet uniek in Nederland, maar het collectief organiseren met het bedrijfsleven wel”, aldus Park Trust.

Beheer