Snelheidscontroles in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Op vrijdag 15 januari 2021 heeft de politie verschillende snelheidscontroles uitgevoerd. Dat deden agenten aan de H.A. Lorentzstraat, Officiersvliet en Laan van Nederhoven. Op de Officiersvliet deelde de politie drie boetes uit en op de Laan van Nederhoven ook drie, maar wel aan één persoon.

H.A. Lorentzstraat en Officiersvliet
De eerste controle was op de H.A. Lorentzstraat. Hier was het erg rustig en hier werd er netjes aan de snelheid gehouden. Daarna zijn agenten naar de Officiersvliet gegaan, waar ze drie bekeuringen uitdeelden. Het ging om overschrijdingen van de maximumsnelheid met 69 km/u, 75 km/u en 77 km/u. Op de Officiersvliet geldt een snelheidslimiet van 50 km/u.

Laan van Nederhoven
De volgende controle was op de Laan van Nederhoven. Daar reed een 16-jarige scooterrijder uit Zwijndrecht te hard. Zijn snelheid werd gemeten op 62 km/u. De 16-jarige bestuurder werd staande gehouden en bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Verder reed de jongen op een scooter met een WOK-signaal. Dit betekent dat de scooter technisch niet in orde is en niet op de weg mag rijden. Voor deze drie overtredingen heeft de bestuurder bekeuringen gekregen. Van twee daarvan wordt de hoogte van het boetebedrag bepaald door de officier van justitie.

Bron: Zwijndrecht.net
Foto: Politie Drechtsteden-Buiten