Update: Schietpartij bij winkelcentrum Walburg, 1 vrouw overleden

ZWIJNDRECHT – Zaterdagmiddag 21 januari heeft er een schietpartij plaatsgevonden op het parkeerterrein bij winkelcentrum Walburg ter hoogte van de Aldi. Daarbij zijn twee vrouwen neergeschoten, 1 vrouw is overleden. Over de aanleiding van de schietpartij is nog niets duidelijk. Voor zover bekend zijn er nog geen daders aangehouden.

De andere vrouw is met spoedtransport gebracht naar het ziekenhuis. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig en het parkeerterrein is afgesloten.

Update:

Volgens RTV Rijnmond zou het gaan om moeder en dochter waarbij de moeder is overleden en dochter naar het ziekenhuis is vervoerd. Er is op dit moment veel politie op de been in Zwijndrecht en Dordrecht die op zoek zijn naar de dader. Op dit moment worden er nog camerabeelden opgevraagd.

De dader zou één man zijn die er met de auto vandoor is gegaan na de schietpartij. Op het tijdstip dat de schietpartij plaatsvond was het erg druk op de parkeerplaats en zijn er veel getuigen van de schietpartij. De politie houdt er nadrukkelijk rekening mee dat de dader een bekende is van de slachtoffers. De leeftijden van beide slachtoffers zijn nog niet bekend gemaakt, net als de relatie van de slachtoffers met de dader. Op dit moment doet de politie forensisch onderzoek.