ZWIJNDRECHT- Zaterdag 27 april 2019 is het weer Koningsdag. Het belooft een ouderwets gezellig Oranjefeest te worden voor iedereen. De festiviteiten starten om 9.20 uur met de traditionele aubade op het Raadhuisplein. Bezoekers kunnen meezingen met de Oranjemedley, onder muzikale begeleiding van Het Geklank des Konings en kijken naar optredens van Dans- en Balletschool Dansant en de O&O Dance Crew. Vervolgens kunnen bezoekers van 10.00 tot 17.00 uur struinen over de kleedjesmarkt in het Oranjedorp en over de braderie op de Burgemeester de Bruïnelaan.

Kermis en Feesttent

De kermis is de hele dag open. Bij de kermis is een Feesttent. Inwoners kunnen hier genieten van allerlei optredens. Zo zijn er optredens van zangeres Sieneke, Stephs Dance, Mr Steel (zang en steeldrum) en zangeres Marlyn.  Kinderen kunnen genieten van Julians kindershow.
Ook treedt het Zwijndrechtse Shantykoor de Brulboei op.

Nog veel meer te doen
Er zijn diverse muziekfestiviteiten bij Hacienda en op het Veerplein. Ook stichting Triskontakten organiseert weer een gezellig feest. Op het Trisplein staan oude legervoertuigen en is live muziek. Ook voor kinderen is er genoeg te doen, zo staat bij winkelcentrum Walburg de langste stormbaan van Zuid-Holland en is er in de omgeving van het Badhuis een springkussen.


Heerjansdam
In Heerjansdam organiseert de Oranjevereniging op de Groenstrook een dag vol gezellige activiteiten. Kijk op www.ovheerjansdam.nl voor alle informatie.