ZWIJNDRECHT- Meten, boren, zagen, timmeren en je fantasie gebruiken… Dat zijn de uitdagingen voor de bso-kinderen van christelijk kindcentrum De Brug van PIT kinderopvang & onderwijs tijdens de workshop ‘robot maken’. Met als resultaat een serie prachtige zelfgemaakte robots met elk hun eigen karakteristieke uiterlijk.

Onder leiding van pedagogisch medewerker Conny van den Hout – gepensioneerd, maar nog steeds creatief actief voor PIT – hebben de kinderen hun eigen robot gemaakt. Ze vonden dat superleuk om te doen. “En ook heel leerzaam, want ik weet nu hoe ik een hamer en een schroevendraaier moet gebruiken. Zo gaaf dat we zelf aan de slag mogen met de zaag en de boor,” aldus een van hen. Met hout en verschillende onderdelen van metaal konden de kinderen alle kanten op. Een van de robots heeft houten ogen, een ander heeft metalen voeten en weer een ander heeft een naam gekregen. “Zo mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen aan de slag zijn, samenwerken, verschillende gereedschappen leren gebruiken en originele creaties maken,” aldus Arjan van Sprang, directeur van De Brug. ”En een plezier dat ze hebben!”

De workshop ‘robot maken’ is een van de vele activiteiten die De Brug organiseert om kinderen te stimuleren hun talenten zo breed mogelijk te ontwikkelen.